Puolan maalivahti loisti MM-kisoissa tappioista huolimatta

Puolan maalivahdin David Zabolotnyn unelma toteutui, kun hän pääsi pelaamaan Ruotsin tähtipelaajia vastaan jääkiekon MM-kisoissa.

Vaikka Puola hävisi Ruotsille sunnuntaina Ostravassa selvästi 1–5, 30-vuotias maalivahti David Zabolotny oli tyytyväinen suoritukseensa.

– He tekivät vain yhden maalin toisessa erässä, ja kavensimme sitten 1–3:een. Tämä antaa meille arvokasta kokemusta, ja oli ilo kohdata Ruotsi, Zabolotny kertoi Aftonbladetille.

Zabolotny torjui peräti 33 kertaa Tre Kronoria vastaan. Häneltä kysyttiin, millaista oli kohdata Erik Karlsson ja Victor Hedman, jotka ovat säkenöiviä NHL-puolustajatähtiä.

– Nauroin. Olemme pelanneet näillä pelaajilla Playstationilla, ja nyt kohtasimme heidät oikeasti. Unelmasta tuli totta, ja olemme onnellisia, että olemme täällä.

Puola on palannut jääkiekon MM-kisojen ylimmälle tasolle 22 vuoden tauon jälkeen. Turnauksen avauspelissään Puola oli lähellä yllättää viime vuoden MM-pronssimitalisti Latvian, mutta hävisi lopulta jatkoajalla 4–5.

Seurakiekkoa Saksassa

Zabolotny edustaa ensi kaudella Saksan kolmosdivisioonassa pelaavaa Bietigheim Steelersia. Hänellä on kokemusta Saksan seurajääkiekosta aiemmiltakin vuosilta. Kuluneella kaudella hän torjui kiekkoja EHC Freiburgissa Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla DEL2-liigassa.

Lähde: MTV Uutiset

Vastaa