Paikkaajat Venäjälle ja Valko-Venäjälle on mahdollisesti selvinnyt – Jääkiekon MM-kotikisojen pääsihteeri: Toiseksi kisapaikaksi on mahdollisesti tulossa Helsingin jäähalli

Jääkiekon MM-kotikisojen 2022 pääsihteeri Heikki Hietasen mukaan Itävalta ja Ranska voisi olla tulossa mukaan kevään MM-kisoihin Venäjän ja Valko-Venäjän paikalle. Ilmalan areenan MM-kisanäyttämön tilalle on mahdollisesti tulossa Helsingin jäähalli

Ukrainan sota vaikuttaa erittäin suuresti myös kevään jääkiekon MM-kisojen järjestämiseen Suomessa. Ilmeisin vaikutus tilanteella on siinä, että Ukrainaan hyökänneet Venäjä ja Valko-Venäjä on poistettu turnauksesta IIHF:n päätöksellä

Joten turnauksessa on tällä hetkellä kahden joukkueen vajaus.

– Kilpailukomitea miettii näitä juttuja. Tämä vaikuttaa myös alapuolella oleviin ykkös-, kakkos-, kolmos- ja nelosdivisioonan joukkueisiin, koska nousua tulee kaikille näille. Se sekoittaa koko systeemin. MM-kotikisojen pääsihteeri ja IIHF:n hallituksessa istuva Heikki Hietanen sanoo MTV Urheilulle.

Käytännössä siis kaksi maailmanrankingissa korkeimmalla olevaa A-sarjan ulkopuolista joukkuetta täydentävät Venäjän ja Valko-Venäjän jättämän raon.

– Maailmanrankingissa Itävalta ja Ranska ovat seuraavina, Hietanen toteaa.

Toinen iso muutos on toisen MM-kisa-areenan vaihtuminen. Venäjän presidenttille Vladimir Putinille erittäin läheisten venäläisoligarkkien Gennadi Timtshenkon ja Roman Rotenbergin omistama Ilmalan areena ei näy nykyisessä tilanteessa kisa-areenaksi.

Tampereen erittäin tuore Nokia Arena on MM-kisojen pääareena, mutta toista areenaa ei ole vielä saatu lyötyä lukkoon, ainakaan lopullisesti. Nyt näyttää kuitenkin erittäin vahvasti siltä, että Helsingin jäähalli Nordenskiöldinkadulla täyttää erittäin huutavan tarpeen.

Hietanen sanoo Helsingin jäähallia erittäin luonnolliseksi valinnaksi.

– Se on Helsingin toiseksi suurin areena. Olemme toki miettineet muitakin vaihtoehtoja, Hietanen kertoo.

Koronan suhteen kevään MM-kotikisojen järjestelyt ovat viimeiseen kahteen vuoteen verrattuna kevyet. Joukkueet testataan kokonaan kertaalleen ennen saapumistaan kisapaikalle.

– Täälläkin vielä testataan, mutta sen jälkeen rauhoitetaan tilanne.

– Pyritään mahdollisimman normaalisti järjestämään, mutta täytyy varautua siihen, että pystytään eristämään pelaajia tarvittaessa ja sitten erittäin äärimmäisessä tapauksesssa laittamaan kuplaolosuhteet, Hietanen kertoo.

Lähtökohdat MM-kotikisoille ovat maailmantilannetta lukuun ottamatta otolliset. Takana on Leijonien olympiakulta Pekingin olympiakisoista.

– Koko Suomi meni sekaisin ja se näkyi meidän lipunmyynnissämme. Me saimme tammikuun lopussa vielä kansainvälisiltä markkinoilta lippuja myyntiin, ja kyllä sen myyntipiikin huomasi. Parhaat myyntimiehet ovat tuolla jäällä, Hietanen myhäilee.

Lähde: MTV Uutiset