Onko Suomi järjestämässä jääkiekon MM-kisat myös ensi vuonna? Jääkiekkoliiton puheenkohtaja vastaa: ”Olemme valmiita keskustelemaan”

Venäjä ei saa järjestää ensi vuoden 2023 jääkiekon MM-kisoja. Kansainvälinen jääkiekkoliitto päättää korvaavan järjestäjän toukokuussa Tampereella.

Kahdet kotikisat peräkkäin olisivat erittäin harvinaista herkkua kiekkofaneille. Suomen kannattajat kuvattiin vuoden 2019 MM-kisoissa. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Ensi kevään jääkiekon MM-kisoille etsitään todella lyhyellä varoitusajalla korvaavaa järjestäjää. Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti nimittäin että Venäjä ei tule järjestämään ensi vuoden MM-kisoja. Kisat oli alunperin suunniteltu pitää Pietarissa 5.-21. toukokuuta 2023.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtajan Harri Nummela sanoo että MM-kisojen järjestäminen myös vuonna 2023 kiinnostaisi.

– Jääkiekkoliiton oma hallitus on tehnyt päätöksen, että olemme valmiita juttelemaan mahdollisuudesta, että kisat olisi myös vuonna 2023 Suomessa.

Nummela sanoo että Suomella olisi siihen hyvät valmiudet koska niillä on tänä vuonna jääkiekon MM-kisojen isännyys, mutta aikataulu on erittäin tiukka.

– Kisojen järjestäminen yhden vuoden varoitusajalla ei ole mikään helppo asia niin Suomelle kuin millekään muulle maalle. Tässä on paljon asioita mistä pitää jutella ja harkita.

Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela uskoo, että ensi kevään kisat kiinnostavat myös muita maita kuin Suomea. Kuva: Jarno Kuusinen / All Over Press

Kansainvälinen jääkiekkoliitto pitää palaverit niiden maiden kanssa, jotka olisivat kiinnostunut järjestämään Venäjälle alun perin suunnitellut kisat. Nummela uskoo, että keskustelut alkaa erittäin nopealla aikataululla.

– Meillä ei valitettavasti ole yhtään tarkkaa infoa siitä, että ketkä maat ovat kiinnostuneita. Oletan, että muitakin kiinnostuneita maita kyllä on

Nummela miettii että kisojen järjestäminen kiinnostavat erittäin todennäköisesti niitä maita jotka on saanut järjestää hiljattain tai jotka on järjestämässä lähivuosina.

Myös jaetut kisat on mahdollista

Keskustelun jälkeen Kansainvälinen jääkiekkoliitto luo päätösesityksensä Tampereella toukokuussa järjestettävään vuosipalaveriin.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummelan mielestä Suomen etuna on todella hyvä ja luotettava maine kansainvälisten tapahtumien pitäjänä. Tämän kevään MM-kisat luo merkittävän lisän mahdollisen MM-hakemuksen uskottavuuteen.

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen sanoo, että Tampere on valmis järjestämään MM-kisat myös ensi keväänä, jos kutsu käy. Kuva: Marjut Suomi / Yle

Nummelan mielestä on myös erittäin mahdollista, että kisat tullaan jakamaan.

– Yleisesti jääkiekon MM-kisat on järjestetty vaan yhdessä maassa, mutta on historiassa tunnettu myös jaettuja kisoja, joissa kaksi eri maata on yhdessä järjestänyt.

Kevään 2023 mahdollisia pelikaupunkeja Nummela ei tahdo vielä miettiä, mutta Tampere on erittäin vahva ehdokas.

– Tampereella on erittäin ensiluokkainen uusi areena ja Liigan pudotuspelien aikana on myös huomattu että Tampere, jos mikä on Kiekkokaupunki erittäin isolla K:lla.

Tampereen pormestari: ”Laitetaan tulemaan”

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (Kokoomus) on vahvistanut, että myös toiset MM-kotikisat on kiinnostanut heitä.

– Asiao on tietysti nyt pompahtanut esille. Kyllä meillä erittäin todennäköisesti on valmius sellaiseen, jos sellainen tilaisuus meille luodaan.

Ikonen luulee ja uskoo, että Tampere antaa myös tämän kevään MM-kisoissa erittäin isot näytöt, jotka keskustelevat puolestaan. Plussana on myös Tampereen uusi areena.

– Olemme tekemisen kaupunki. Jos meille kisat luodaan myös ensi vuodeksi, sitten laitetaan tulemaan, kertoo Tampereen pormestari Ikonen.

Tampereen areenan toimivuutta on testattu loppuunmyydyissä Liigan pudotuspeleissä. Kuva: Jussi Saarinen / AOP

Olisiko Tampereen uudessa kiekkokodissa sitten toisille MM-kisoille? Ainakin Tampereen areenan nettivarauskalenteri näyttää tyhjää vuoden 2023 toukokuulle. Myyntijohtaja Elina Tikkakoski kertoo sähköpostilla, ettei voi kertoa yksittäistä tapahtumaa.

– Käymme jatkuvaa palaveria tulevien vuosien tapahtumista erilaisten tapahtumajärjestäjien kanssa. Esimerkiksi konserttien tiedottamiset ja myyntipanot on aina tapahtumajärjestäjän aiaktauluttamia juttuja.

Tikkakosken mielestä suuret maailmankiertueet ja muut erittäin isot ja raskaat suurtuotannot alkavat hieman hitaanpuoleisesti. Tikkakoski kertoo sähköpostivastauksessaan, että kevät 2023 tulee olemaan erittäin täynnä erilaisia suurtapahtumia laidasta laitaan.

Lähde. Yle.fi