MM-kiekon yllätyskäänne: Slovakia katkaisi Yhdysvaltain voittoputken jatkoajalla

Yhdysvallat koki jääkiekon MM-kisojen B-lohkon ottelussa Ostravassa karvaan tappion, kun Slovakia nousi voittoon jatkoajalla lukemin 5–4. Ottelussa nähtiin dramaattisia käänteitä, kun Yhdysvallat nousi kolmen maalin takaa tasoihin ennen kuin Slovakia ratkaisi ottelun jatkoajalla.

Slovakian Milos Kelemen vei joukkueensa johtoon vain kolmen minuutin pelin jälkeen. Andrej Kudrna tarjoili hänelle kiekon kulmauksesta, ja Kelemen sijoitti sen varmasti maaliin.

Slovakkien 2–0 maali Libor Hudacek iski irtokiekon Tomas Tatarin laukauksen jälkeen maaliin reilun 11 minuutin pelin jälkeen.

Vaikka USA:n Matthew Boldy kavensi toisessa erässä, Slovakian Simon Nemec ja Patrik Koch laukoivat joukkueensa 4–1-johtoon toisen erän lopussa.

USA:n vaihtaessa maalivahtiaan neljännen maalin jälkeen peli kääntyi. Trey Augustine korvasi Alex Nedeljkovicin maalilla ja auttoi Yhdysvallat nousemaan kolmannessa erässä tasoihin Shane Pinton, Brady Tkachukin ja Luke Hughesin maaleilla.

Jatkoajalla ratkaisevan osuman teki Slovakia. Ottelun avausmaalin tehnyt Milos Kelemen ohjasi Simon Nemecin laukauksen maaliin, ja Slovakia voitti 5–4.

Ottelun aikana jännitettiin myös USA:n ykkösketjun hyökkääjän Johnny Gaudreaun puolesta, kun hän joutui kovaa taklausta kohdanneeksi kolmannessa erässä. Vaikka hetken näytti pahalta, Gaudreau palasi kuitenkin pian jäälle.

Mestarisuosikki USA:n kisamatka on ollut odotettua haastavampi. Vaikka joukkue koostuu NHL-tähdistä ja nostettiin yhdeksi turnauksen kovimmista suosikeista, se on kohdannut vaikeuksia. Avauspelissä Ruotsi vei voiton 5–2, ja vaikka USA kukisti Saksan 6–1, se joutui taipumaan Slovakiaa vastaan.

Slovakia oli ennen USA-ottelua hävinnyt Saksalle ja voittanut Kazakstanin. Sekä Slovakia että USA pelaavat B-lohkossa.

Lähde: MTV Uutiset