Mikko Rantaselta suorat sanat Kanadan porsaalle – yksi asia hämmästytti

Mikko Rantanen olisi itse antanut isomman rangaistuksen Joe Velenolle

Jääkiekon MM-kisojen toistaiseksi kuohuttavin ruma temppu ei kerää kehuja Leijonien riveissä.

Kanadan ykköshyökkääjä ja sentteri Joe Veleno teki lauantain ottelussa Sveitsiä vastaan todella erikoisen ruman tempun. Detroit Red Wingsin hyökkääjä astui luistimellaan Sveitsin kapteeni Nino Niederreiterin nilkkaan.

IIHF:n kurinpito teki päätöksen ja antoi tuomionsa sunnuntaina kun Veleno sai viiden pelin pelikiellon, joten Velenon pelit MM-kisoissa on pelattu.

– Loistava, ettei (Veleno) pelaa tämän vuoden MM-kisoissa enää. Olisin voinut antaa myös ensi vuoden turnauksen mittaisen pelikiellon, linjasi Leijonien supertähti Mikko Rantanen maanantain treenien jälkeen.

Rantanen pohti että Veleno olisi pitänyt kaivamaan ”kuittivihkon” esille NHL:ssä samanlaisesta tilanteesta.

– Aivan turha temppu. Siinä olisi voinut sattua pahasti. Ihmeellistä että kukaan iso mies ei mennyt tilanteen jälkeen muistuttamaan hänelle. Se vähän hämmästytti, Rantanen kertoi

Rantasella ei ole sen isompia muistikuvia millainen pelaaja Veleno, vaikka molemmat on NHL:ssä pelaamassa.

Yksi syy tähän on varmasti se, että Rantasen joukkue Colorado on läntisessä ja Detroit itäisessä konferensissa.

Veleno on Detroitin ykköskierroksen varaus (30. pelaaja) kesältä 2018. Nyt päättyneellä kaudella kanadalaishyökkääjä teki Detroitin paidassa 81 pelissä tehot 9+11.

– En nyt edes muista… Onko se Detroitissa pelannut, Rantanen kyseli.

– En sillä tavalla tiedä pelaajaa, mutta ehkä hänellä meni vain huuruun, mutta eivät tuollaiset ole jääkiekossa sallittua. Ehkä hän itsekin katuu tätä temppua. Tuskin on kauhean iloinen itseensä.

Velenon tapaus muistutti NHL:n takavuosien kohutilannetta, kun pahamaineisena tappelijana tunnettu Chris Simon potkaisi luistimellaan vaihtoaition edessä Jarkko Ruutua. Simon sai vuonna 2007 tapahtuneesta törkytempusta jopa 30 ottelun pelikiellon.

Lähde: Ilta-Sanomat

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää