Mikko Manner ei suuntaa Leijoniin eikä SM-liigaan – etsii uraa ulkomailta

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen apuvalmentaja Mikko Manner on ilmoittanut tulevaisuuden suunnitelmistaan, jotka eivät sisällä Leijonien päävalmentajan tehtäviä tai SM-liigaa. Manner keskittyy ulkomaan valmennustehtäviin ja odottaa seuraavaa mahdollisuutta.

Entinen SHL-seuran Brynäsistä vapautettu valmentaja Mikko Manner on palannut Suomeen ja toimii tällä hetkellä Vaasassa juniorikiekkoilijoiden valmentajana harrastustoimintana. Vaikka hän on työtön työnhakija, Manner ei ole harkinnut SM-liigaa vaihtoehtona.

”Tällä hetkellä olen työtön työnhakija. Odotan seuraavaa mahdollisuutta”, Manner kertoi MTV Urheilulle.

Manner ei harkitse SM-liigavalmentajan roolia vaan tavoittelee valmennustehtäviä ulkomailla. Hänellä on vahva halu pysytellä poissa Suomen valmentajamarkkinoilta tulevalla kaudella, riippumatta siitä, mitä tapahtuu.

”En aio valmentaa Suomessa tällä kaudella millään tavalla, vaikka mitä tapahtuisi.”

Eurooppalaiset jääkiekkosarjat ovat juuri alkaneet, ja valmentajapaikkoja voi avautua syksyn aikana, kun tietyt projektit ja mestaruustaistot eivät suju suunnitellusti.

”Ulkomaisella matkallani tapahtui katkos, enkä aio luovuttaa siitä. En pyri niinkään urakehitykseen, vaan se on enemmän henkilökohtainen tunne. Tällä hetkellä se tuntuu oikealta.”

Manner jatkaa edelleen Leijonien valmennustiimissä alkavalla kaudella ja toimii apuvalmentajana Jukka Jalosen valmennusjohdossa. Jalosen pesti päättyy ensi keväänä Prahan MM-kisojen jälkeen, ja spekulointi uudesta päävalmentajasta on jo käynnissä. Vaikka Manner on ollut osa keskustelua, hän ei ole kiinnostunut vaihtamaan Jalosen paikkaa tällä hetkellä.

”Tavoitteeni on löytää ulkomailta valmennustehtävä. Keskityn täysin nykyiseen rooliini Leijonissa. Minulla ei ole tällä hetkellä kiinnostusta korvata Jukkaa. Haluan kerätä kokemuksia maailmalla ensin”, Manner sanoi.

Vaikka Manner näkee mahdollisuuden palata joskus Vaasan Sportin päävalmentajaksi, hän haluaa ensin kasvaa valmentajana ja oppia ulkomailla. Sportin uusi urheilujohtaja Herkko Koski on tukena tulevaisuuden mahdolliselle paluulle.

”Miksei tulevaisuudessa (Sportiin)? Mutta ei vielä ensi vuonna missään nimessä. En ole tarpeellinen siellä juuri nyt”, Manner totesi.

Haastattelun aikana Manner oli matkalla Suomi-sarja -joukkueen harjoituksiin ja nautti jääkiekkovalmentajan arjesta päivä kerrallaan.

”Uskon, että kun annat kaikkesi pelille, peli antaa sinulle jotain takaisin.”

Lähde: MTV Uutiset