Leijonille olisi vapautunut kova vahvistus NHL:stä – Jere Lehtinen ja Jukka Jalonen eivät ottaneet yhteyttä

Eeli Tolvasen kausi loppui NHL.ssä, mutta Leijonat ei ole kiinnostunut hänen palveluksistaan.

Eeli Tolvasen joukkue Seattle Krakenin kausi loppui NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella maanantain ja tiistain välisenä yönä, mutta Tolvasta ei ole kutsuttu Tampereelle Leijonien joukkueeseen. Sen sijaan Leijonat päätti leimata Waltteri Merelän kisapassin.

Leijonien GM Jere Lehtinen sanoi keskiviikkona, että Leijonien johtoryhmä ei ollut yhteydessä Tolvaseen Krakenin kauden päättymisen jälkeen.

– Emme ole yleensä yhteydessä, jos ei valita joukkueeseen. Sama asia pätee Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa pelaaviin pelaajiin, Lehtinen kertoi.

Lehtinen kertoi että Tolvanen oli kyllä maaliskuussa ollut kiinnostunut MM-kisoihin tulosta.

– Silloin ei vielä edes tiedetty, meneekö Seattle pudotuspeleissä. Isossa kuvassa kaikilla suomalaisilla oli kiinnostusta tulla MM-kisoihin, Lehtinen kertoi

Lehtinen kertoi että Tolvasen kutsumatta jättämisessä oli kyse joukkueen ryhmähengestä ja roolituksesta.

– Siihen kuuluu moni asia. Kuka pelaa missäkin, ja millainen tarve on mihinkin ruutuun, Lehtinen kertoi.

Tolvanen siirtyi tällä kaudella joulukuussa Nashville Predatorsista Seattleen ja löysi hyvän pelivireen uudessa joukkueessaan. Hän loi 48 NHL-pelissä 27 (16+11) pistettä.

– EI pidä ajatella väärin. Eeli on loistava pelaaja ja pelasi loistavasti, kun siirtyi Seattleen. Kyse oli siitä, että millainen tilanne joukkueessa on tällä hetkellä. Menimme sen mukaan.

Saksa jäi ilman kovaa vahvistusta, kun Edmonton Oilersin supertähti Leon Draisaitl kieltäytyi mahdollisuudesta tulla MM-kisoihin. Draisaitl tuli NHL:n runkosarjan pistepörsissä sijalle 2.

Saksan joukkueen GM Christian Künast ilmoitti, että tähtihyökkääjän saaminen MM-kisoihin pikaisella aikataululla osoittautui mahdottomaksi.

Ruotsi sen sijaan vahvistuu NHL-puolustajalla. Toronto Maple Leafsin puolustaja Timothy Liljegren saapuu Tre Kronoriin lähipäivien aikana.

Lähde: Ilta-Sanomat

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää