Leijonille ilahduttava uutinen

Leijonat koki pettymyksen MM-avauksessaan.

Leijonien hyökkääjä Saku Mäenalanen koki kovia MM-kisojen avausottelussa Tshekkiä vastaan, mutta Suomen kansa voi olla levollisin mielin.

Toimituksen saamien tietojen mukaan Mäenalanen ei ole vielä lopettanut MM-kisojaan. Kokenut 29-vuotias hyökkääjä pystyy jatkamaan turnausta rajusta osumasta huolimatta.

Tälli oli kuitenkin sen verran voimakas, että Mäenalanen saattaa joutua lepäämään sunnuntain päiväottelussa Isoa-Britanniaa vastaan.

Mäenalanen loukkaantui pahasti Tshekki-ottelun kolmannessa erässä.

Hän yritti taklata Tshekin kookasta puolustajaa Radko Gudasta, mutta Gudas väisti juuri ennen kontaktia, jolloin suomalaishyökkääjä törmäsi voimakkaasti laitaan.

Mäenalanen näytti kovasti kärsivän ja poistui välittömästi kaukalosta tuskaisen näköisenä suoraan pukukoppiin. Hän ei enää palannut ottelun jälkeen kentälle.

Mäenalanen koki vaikeuksia MM-avauksessaan. (Kuva: Toni Repo / Aamulehti)

Leijonien leirissä ei sulatettu Gudaksen tekoa lainkaan. Päävalmentaja Jukka Jalonen piti temppua jopa rottamaisena.

”Se oli sellainen rohkean miehen taklauksen vastaanotto. Hän meni vähän niin kuin kyykkyyn”, Jalonen totesi ottelun jälkeen.

Vaikka Gudaksen temppu selvästi sapetti Jalosta, leijonaluotsi päätti lopulta olla kommentoimatta enempää.

”Ehkä on parempi pitää turpa kiinni.”

Mäenalasen saama tälli voi avata näyttöpaikan sunnuntain otteluun jommallekummalle ylimääräisenä hyökkääjänä, sillä tänään lauantaina 18 vuotta täyttänyt superlupaus Konsta Helenius ja Ahti Oksanen eivät mahtuneet avausottelun kokoonpanoon.

Mäenalanen, jota tunnetaan röyhkeänä voimahyökkääjänä, pelasi Tshekkiä vastaan Leijonien nelosketjussa Hannes Björnisen ja Iiro Pakarisen kanssa.

Hän on ollut Leijonien vakiokalustoa viime vuodet. Pitkänhuiskea torniolainen oli voittamassa olympia- ja MM-kultaa Leijonissa vuonna 2022 ja saavutti MM-hopeaa keväällä 2021.

Lähde: Ilta-Sanomat