Leijonien ykkösketju kokee muutoksen – Mikael Granlund arvioi uutta laituriaan

Jere Innala saa elämänsä tilaisuuden, kun hänet nostetaan Leijonien ykkösketjuun Mikael Granlundin ja Valtteri Puustisen rinnalle torstaina.

Leijonien kokoonpano selvisi medialle keskiviikkona, kun joukkue harjoitteli Prahassa ennen torstain Itävalta-ottelua. Aiemmin Innala oli pelannut MM-turnauksessa Suomen kakkos- ja kolmosketjussa.

Granlundin ja Puustisen rinnalla on ollut vaihtuvuutta, sillä aiemmin kolmatta hyökkääjän paikkaa ovat täyttäneet Juha Jääskä, Konsta Helenius ja Norja-ottelussa myös Pekka Jormakka. Ykkösketjun peli ei ole löytänyt uomiaan viidellä viittä vastaan.

Ratkaisua haetaan nyt 26-vuotiaasta Innalasta, joka teki kevään SHL-pudotuspeleissä Frölundalle 14 ottelussa tehot 11+4. MM-kisoissa hän on tähän mennessä tehnyt yhden maalin ja syöttänyt kaksi (1+2).

– Hän on pelannut ihan huippuhyvän kevään, se tiedetään. Maalinälkäinen äijä, joka pystyy itse luomaan paikkoja ja pysymään kiekossa. Katsotaan huomenna, miten homma lähtee kulkemaan, Granlund arvioi MTV Urheilulle keskiviikkona.

Innala on jo päässyt tutustumaan Granlundin pelitapaan turnauksen ylivoimapelissä. Puustinen on sen sijaan Innalalle tuttu entuudestaan, sillä he pelasivat yhdessä HPK:ssa kausilla 2018-2021.

– Kerhossa pelasimme jonkin verran yhdessä. Hyviä kavereita ollaan, ja kämppiksiä täällä, joten kemiaa löytyy jäällä ja sen ulkopuolella, maailmanmestaruuden Leijonissa kaksi vuotta sitten voittanut Innala kommentoi.

Lähde: MTV Uutiset

Vastaa