Jukka Jalonen kommentoi suorasanaisesti MM-ketjujen muutoksia – ”Silloin asiat olisivat aika huonosti”

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen antoi napakan selityksen Suomen ketjumuutoksille keskiviikon jääharjoitusten jälkeen.

Leijonien ketjut muuttuivat, kun 18-vuotias superlupaus Konsta Helenius putosi neljän pelaavan vitjan ulkopuolelle.

Muutosten yhteydessä Jere Innala nostettiin NHL-pelaajien Mikael Granlundin (San Jose Sharks) ja Valtteri Puustisen (Pittsburgh Penguins) rinnalle.

– Mietimme aina näitä muutoksia yksittäisten pelien jälkeen. Seuraavaan peliin saattaa tulla taas vaihtoja. Ei tässä ole sen kummempaa, totesi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen.

Jalosen mukaan valmennusjohto ei halunnut tehdä suuria muutoksia ketjukokoonpanoihin, koska useampi lenkki toimi hyvin sunnuntain Iso-Britannia- ja maanantain Norja-peleissä.

– Emme halunneet tehdä muutoksia ilman syytä. Jos jokin toimii, pyrimme pitämään sen ennallaan, Jalonen sanoi.

Jaloselta kysyttiin Prahan 02 Areenan uumenissa, miten kokoonpanon ulkopuolelle jääneet Helenius ja Pekka Jormakka reagoivat siihen, että heidän täytyi pukea musta paita päälleen, mikä tarkoittaa pelaavien ketjujen ulkopuolelle jäämistä.

– Kahdella pelaajalla on aina musta paita päällään, ja kaikki ovat yhtä tärkeitä joukkuepelaajia. Ärtymystä ei ollut havaittavissa. Jos olisi ollut, asiat olisivat aika huonosti. Silloin ei kannattaisi tulla ollenkaan jäälle, eikä varmaan pelaisi enää sen jälkeen, Jalonen kommentoi tiukasti toimittajalle.

Jalonen ei halunnut avata tarkemmin, miten Leijonat tekivät muutoksia maanantain Norja-pelin jälkeen.

– Nämä asiat ovat monimutkaisia, eikä niitä kannata tässä avata. Meillä kuluu aikaa näiden miettimiseen. Tätä prosessia ei voi tiivistää 15 sekuntiin, Jalonen ilmoitti.

Leijonat vietti tiistaina vapaapäivää. Jalonen oli liikkeellä muutaman johtoryhmän jäsenen ja vaimojen kanssa.

– Oli ihan hyvä ja rento päivä. Ei tullut paljoa mietittyä jääkiekkoa, Jalonen kertoi.

Leijonien ja Itävallan peli alkaa torstaina Suomen aikaan kello 17.20.

Lähde: MTV Uutiset

Vastaa