Leijonien luotettu puolustaja päätti osallistumisestaan MM-kisoihin

Atte Ohtamaa katsoo MM-kisat kotisohvaltaan.

Kaksi MM-kultamitalia ja yksi olympiakultamitali sekä kolme MM-hopeamitalia.

Atte Ohtamaa, 36, joka on pelannut pitkän uran Suomen jääkiekkomaajoukkueessa Kärppien riveissä, ei osallistu tämän kevään MM-kisoihin.

MTV Katsomon haastattelussa voitetun pronssiottelun jälkeen Ohtamaa ilmoitti, että hänen pelaajauransa jatkuu, mutta hän seuraa tämän kevään kisat kotisohvaltaan.

– Valitettavasti on myönnettävä, että nyt eväät on syöty loppuun. Ajattelin olla vielä tänä keväänä mukana, mutta täytyy tunnustaa itsellenikin, että voimat eivät enää riitä jatkamaan, Ohtamaa totesi MTV Katsomolle ja lisäsi:

– Siellä on varmasti pelaajia, jotka suoriutuvat paremmin.

Ohtamaa on pitkään ollut yksi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen luottopelaajista. Jalonen on voinut luottaa siihen, että Ohtamaa ohjaa uusia pelaajia ja opastaa heitä Jalosen pelitavan saloihin.

Ohtamaa on toiminut Leijonien puolustuksen perustana ja edustanut Suomea yhteensä kahdeksissa MM-kisoissa.

Ohtamaa ei paljastanut, missä seurassa hän jatkaa pelaajauraansa.

Marko Anttila pohtii vielä jatkoaan

Marko Anttila miettii vielä uransa jatkoa. Monivuotinen Leijonien arvokisapelaaja on jo lopettanut maajoukkueuransa, mutta hänen kokonaisen pelaajauransa jatkosta vallitsee vielä suuri epävarmuus.

38-vuotias Anttila pelasi tällä kaudella 60 runkosarjaottelua tehden 13 maalia ja antaen 14 maaliin johtanutta syöttöä, yhteensä 27 pistettä. Pudotuspeleissä hän kirjasi tehot 0+2.

– Kaikki on mahdollista. Rehellisesti sanottuna renkaat ovat melko tyhjät. Viikko oli täynnä pettymyksiä, mutta nyt sain jälleen hieman iloa jääkiekosta, joten minun täytyy ottaa aikaa ja harkita asioita. Annoin kaikkeni tällä kaudella,” Anttila totesi MTV Katsomolle.

– Olen aina ollut itseäni kohtaan vaativa, joten jos pelaan, täytyy saada jotakin aikaan,” hän jatkoi.

Marko Anttila on edustanut Kärppiä kahden edellisen kauden ajan. | © Jaakko Stenroos

Perjantaina Kärpät juhli pronssimitaleja, kun oululaisjoukkue voitti kotiyleisönsä edessä KalPan 3–2.

Kärpät siirtyi 1–0-johtoon, kun Kasper Björkqvist teki maalin avauserässä. KalPa tasoitti ja siirtyi 2–1-johtoon toisessa erässä Kasper Simontaipaleen ja Aapeli Räsäsen maaleilla.

Kolmannessa erässä Kärpät tasoitti pelin, kun ruotsalaispuolustaja Victor Berglund laukoi kiekon maaliin lähietäisyydeltä KalPan maalin edestä.

Jatkoerässä Teemu Turunen ratkaisi ottelun laukomalla ylivoimalla 3–2-voittomaalin.

Lähde: Iltalehti