Jesse Puljujärvi valmis edustamaan Suomea MM-kisoissa

Jesse Puljujärvi on ilmoittanut olevansa käytettävissä tuleviin jääkiekon MM-kisoihin, vaikka hänen NHL-kausi Pittsburgh Penguinsissa päättyi pudotuspelien ulkopuolelle.

Jesse Puljujärven kausi NHL:ssä Pittsburgh Penguinsin riveissä on päättynyt pudotuspelien ulkopuolelle, mutta 25-vuotias hyökkääjä on valmis jatkamaan kauttaan Leijonien riveissä. ”Olen ilmoittanut olevani käytettävissä MM-kisoissa,” Puljujärvi kertoi Iltalehdelle.

Puljujärvi tapasi Suomen maajoukkueen valmennusjohdon, Jukka Jalosen ja Jere Lehtisen, kauden aikana Dallasissa. ”Keskustelimme mahdollisuudesta osallistua kisoihin. Odotan innolla mahdollisuutta edustaa Suomea,” hän lisäsi.

Hyökkääjällä on kokemusta nuorten maajoukkueista ja hänellä on 356 NHL-ottelun kokemus. Hänen panoksensa voisi olla arvokas Leijonien alemmissa ketjuissa ja alivoimalla. Valtteri Puustinen, myös Penguinsista, on toinen mahdollinen kisajoukkueeseen valittava pelaaja.

Puljujärven viime kausi oli haastava henkilökohtaisista syistä. Hänen molemmat lonkkansa leikattiin kesäkuussa New Yorkissa, minkä jälkeen seurasi pitkä kuntoutus Kempeleessä. ”Aloitin kauden AHL:ssä, mikä oli minulle hyväksi. Olen antanut kaikkeni ja kausi sisälsi sekä hyviä että haastavia hetkiä,” Puljujärvi kuvaili.

Lähde: Iltalehti