Konsta Helenius, 17, sai kuulla uskomattomia MM-uutisia suoraan Leijonien johdolta ja välittömästi otti yhteyttä tärkeään tahoon: ”Hän oli todella onnellinen!”

Suomen kiekon lupaava nuori pelaaja Konsta Helenius sai sunnuntaina ilouutisia, kun hänelle tarjoutui paikka Leijonien tämän kevään MM-miehistössä. Tämä merkitsi sitä, että vain 17-vuotiaana Helenius teki vaikuttavan suorituksen. Kun varmistus saapui, Helenius tarttui puhelimeen.

Leijonat julkisti tämän kevään MM-joukkueensa sunnuntaina. Kokoonpanossa oli neljä NHL-pelaajaa (Olli Määttä, Mikael Granlund, Jesse Puljujärvi ja Valtteri Puustinen) sekä useita ensikertalaisia.

Suurin huomio kohdistui kuitenkin joukkueen nuorimpaan pelaajaan, vasta 17-vuotiaaseen Konsta Heleniukseen, joka onnistui murtautumaan kovaan joukkoon poikkeuksellisen nuorella iällä.

”Tunne ylpeydestä oli ensimmäinen reaktioni. Ajattelin, että olen tehnyt jotain oikein, kun sain paikan joukkueessa”, Helenius kertoi tunnelmistaan MTV Urheilulle.

Samaan aikaan kun Helenius kertoo ensireaktiostaan, hänen hymynsä levenee äärimmilleen.

”Kyllä, olin todella onnellinen poika!” Helenius virnuilee.

Leijonien johto tiedotti MM-päätöksistä sunnuntaina heti Ruotsia vastaan pelatun EHT-ottelun päätyttyä.

Ilmoititko heti jollekin asiasta?

”Ensimmäisenä soitin iskälle ja kerroin, että pääsin mukaan”, Helenius kertoo.

Mitä isä vastasi?

”Oli ylpeä. Ei muuta!” Helenius naurahtaa.

Helenius (kuvassa oikealla) onnistui tekemään upean rankkarimaalin sunnuntain Ruotsi-ottelussa. /All Over Press

Pian odotettu hetki lähestyy

Helenius on tällä hetkellä merkittävä suomalainen lupaus. Useissa arvioissa on ennakoitu, että Helenius tullaan varaamaan tämän kesän NHL:n varaustilaisuudessa ensimmäisen kierroksen alkupuolella.

Nuoren hyökkääjän kevääseen on mahtunut monenlaisia käänteitä. Helenius aloitti kauden vakuuttavasti Mikkelin Jukureiden paidassa, saaden hyviä tehopisteitä runkosarjassa (51 ottelua, 14 maalia + 22 syöttöä = 36 pistettä). Pudotuspeleissä hän nousi yhdeksi Jukureiden johtavista pelaajista, keräten kuudessa ottelussa tehot 2 maalia ja 4 syöttöä.

Helenius liittyi Leijonien joukkueeseen sen jälkeen, kun Jukurit putosi puolivälieräsarjassa Kärpille. Hänen itseluottamuksensa vain vahvistui, kun hän huomasi pysyvänsä kyydissä mukana kovatasoisissa kansainvälisissä peleissä.

Helenius ehti olemaan Leijonien matkassa kahden viikon ajan. Tuona aikana hän osallistui sekä Latvia- että Ruotsi-otteluihin.

”Pystyin tekemään omia juttujani ja pelaamaan omaa peliäni niissä peleissä. Kun kaikki sujui hyvin, siitä jäi todella mahtava fiilis”, Helenius sanoo jälkikäteen.

Helenius lähetettiin tämän jälkeen edustamaan Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta. Hän oli mukana MM-kotikisoissa, jotka pelattiin Espoossa ja Vantaalla.

Helenius myönsi Ilta-Sanomille, ettei hän itse tehnyt päätöstä osallistumisestaan kisoihin.

”Kävin pelaamassa ne kisat ja nyt on mukava olla takaisin täällä”, Helenius sanoo kevään MM-kisojen pääpäämajasta eli Prahasta käsin.

Miesten MM-turnaus alkaa perjantaina. Leijonat kohtaavat silloin kisojen isäntämaan Tshekin.

Jos Helenius on mukana heti avaustaistossa, hänen viikonloppuunsa mahtuu monenlaisia merkkipaaluja.

Perjantaina edessä saattaa olla A-maajoukkuetason arvokisadebyytti. Lauantaina hän onkin sitten merkkipäiväsankari.

Mittariin tulee rajapyykki: 18 vuotta täynnä.

Se tarkoittaa myös sitä, että Helenius pääsee eroon ristikosta, jota hänen on pitänyt käyttää kansainvälisissä otteluissa ollessaan vielä alaikäinen.

”Odotan tuota hetkeä!” Helenius huudahtaa innokkaasti.

”Ristikon kanssa pelaaminen on vähän hankalaa – ilma ei kierrä kunnolla, kun on kuppi edessä. Visiirin läpi näkee paljon paremmin. Ristikko tuntuu aina olevan tiellä – odotan innolla, että pääsen siitä eroon”, Helenius hymähtää.

Muutos astuu voimaan sunnuntaina, kun Suomi kohtaa MM-kisojen päiväottelussa Iso-Britannian. Tämä tietenkin sillä olettamuksella, että Helenius on mukana Leijonien pelaavassa kokoonpanossa heti kisojen alussa.

Konsta Helenius pääsee viimein eroon ristikostaan tulevana viikonloppuna. Tomi Natri / All Over Press

Lähde: MTV Uutiset