Kasperi Kapanen sai armeijasta suoran käskyn kesken MM-kisoja – “Joltakin isolta herralta.”

Kasperi Kapanen on MM-kisoissa tällä hetkellä urheilukomennuksella.

NHL-kiekkoilija Kasperi Kapanen ilmoittautui lopussa varusmiespalvelukseen. Leijonien MM-joukkueeseen kuuluva mies meni kuitenkin heti paikalla urheilukomennukselle, jota hän tekee parhaillaan Tampereella MM-kisoissa.

Kesken MM-kisojen Kapaselle annettiin käsky kasvojen siistimisestä sotilaskurin mukaisiksi.

– Sieltä on tullut joltakin isolta herralta viestiä, että Kapasen ja Matinpalon kannattaa ajaa parat, Kapanen kertoo viitaten niin ikään urheilukomennuksella olevaan Leijonien Nikolas Matinpaloon.

– Minullakin on niin jätti tuo parta, kun se kasvaa tuossa, että näköjään se telkkariin asti näkyy. Sieltä saapui käsky, ja nyt näytetään tältä, Kapanen jatkoi menemään.

Kapanen ei kuitenkaan tahdo kertoa, keneltä tai minkä arvoiselta sotilaalta käsky saapui.

– Sauli Niinistöltä ei tullut viestiä, mutta sieltä joltakin ylemmältä taholta. En aio nimiä sanomaan.

– Saapui vain, että “aja parta ja tsemppiä peleihin”.

Aivan jokaisena aamuna Kapasen ei sentään vielä tarvitse partahöylää naamalleen näyttää.

– Minun onneksi ei tarvitse. Ehkä sitten tulee viestiä, kun pitää ajaa uudestaan, Kapanen pohti.

Kapanen kuvattuna torstain mediatilaisuudessa. KUVA: VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Siloposkinen sotilas aukaisi perjantaina maalihanansa MM-kisoissa, kun Leijonat kaatoi Unkarin 7-1.

– Vähän kahden ensimmäisen erän aikana meinasi jo tuskastua. Mutta pitää vain pysyä iloisena ja jatkaa tuota kolmannen erän työsarkaa.

– EI tässä yksilösuorituksilla mitään tule, ehkä Ranea (Mikko Rantanen) lukuun ottamatta. Muuten onnistumiset tulevat viisikon kautta, Kapanen kertoi.

Kahden erän jälkeen Jukka Jalonen teki pieniä ketjumuutoksia. Kapanen siirrettiin kakkosketjuun Antti Suomelan ja Kaapo Kakon rinnalle.

– Mukavalta tuntui. Siinä on isot pelimiehet myöskin. Tuo oli vain yksi erä. Vaikea kertoa kunnolla, millaista se tulee olemaan. Mutta ainakin tuon perusteella hyvältä näyttää.

Kapanen siirrettiin Unkari-ottelun kolmannessa erässä Suomelan ja Kakon rinnalle kakkosketjuun. Siinä hän iski heti myös maalin. KUVA: EEVA VALTOKARI / AAMULEHTI

Leijonat rallitti kolmannessa erässä Unkarin maaliin jopa viisi maalia. Kapanen pohtii, että ketsuppipullon räjähtäminen lupaa hyvää jatkoon.

– Kyllä se henkisesti kaikille on iso asia. Koko turnauksen aikana meillä on ollut paljon paikkoja, mutta se ei ole vain päässyt maaliin asti, Kapanen kertoi.

Suomi jatkaa MM-kisoja tänään lauantaina 16:20 Itävalta tulee vastustajaksi!

Lähde: Ilta-Sanomat

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää