Jukka Jalonen poistuu Tampereelta kesken MM-kisojen – liitto antaa helikopterikyydin

Jukka Jalosella on huomenna erikoinen pelipäivä. Suomi saa vastustajaksi silloin Itävallan

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen palkitaan liikuntatieteiden kunniatohtoriksi Jyväskylän yliopiston promootiotilaisuudessa.

Jukka Jalosen lauantai tulee olemaan aika kiireinen. Hän matkustaa paikan päälle arvokkaaseen juhlatilaisuuteen Jyväskylään, vaikka Suomi pelaa samana iltapäivänä Itävaltaa vastaan.

Jalonen loikkaa lauantaina aamulla auton kyytiin Tampereelta, mutta tulee takaisin iltapäivällä helikopterilla ehtiäkseen Nokia-areenaan ennen kuin kiekko putoaa jäähän kello 16:20

Promootio Jyväskylän yliopistolla käynnistyy Keskisuomalaisen mukaan kello 12, ja vain muutaman tunnin päästä Jalosen pitäisi olla jo takaisin Tampereella valmentamassa Leijonia.

– Jukka lähtee Jyväskylästä promootion jälkeen noin kello 14:30. Hänen pitäisi ehtiä takaisin ennen ottelun alkamista, Jääkiekkoliiton viestintäjohtaja Henna Malmberg sanoo.

Lauantaina Leijonien pelipalavereista vastaavat muut valmentajat.

PROMOOTIO voi venyäkin alkuperäisestä suunnitelmasta. Siinä tapauksessa Jalosen aikataulu voi kiristyä entisestään.

Jääkiekkoliitosta ei kerrota, mihin Jalosta kuljettava helikopteri Tampereella laskeutuu ennen Leijonien ottelua.

– Areenan läheisyydessähän ei ole helikopterille laskeutumispaikkaa, Malmberg sanoo.

Jääkiekkoliitto kustantaa Jalosen helikopterimatkan yksityiseltä helikopteriyhtiöltä. Hinta ei Malmbergin mukaan ole julkista tietoa.

– Halusimme mahdollistaa tilaisuuteen pääsemisen päävalmentajallemme. Jos hän ei olisi nyt päässyt ottamaan kunniatohtorin arvonimeä vastaan, niin seuraava mahdollisuus olisi ollut aikaisintaan viiden vuoden kuluttua tai sitten ei koskaan.

IS:n tietojen mukaan yksityishelikopteri maksaa noin tuhat eroa tunnilta. Matka Jyväskylästä Tampereelle kestää noin tunnin.

LIIKUNTAPEDAGOGIIKKAA opiskellut Jalonen on voittanut Leijonien päävalmentajana kolme maailmanmestaruutta ja yhden olympiakullan.

– Jukka Jalonen on työssään pitkäjänteisesti ja systemaattisesti toteuttanut yhteistyötä painottavaa arvojohtamista sekä matkasta nauttimista. Hän on julkisessa toiminnassaan tuonut esille kasvattiyliopistoaan ja sen liikuntatieteellistä osaamista, Jyväskylän yliopiston sivuilla perustellaan Jalosen vihkimistä kunniatohtoriksi.

Leijonaluotsi yllättyi saatuaan tiedon huomionosoituksesta viime syksynä.

– Kyllä se hiljaiseksi veti, kun tieto saavutti minut. Onhan tämä huikea kunnianosoitus, kun oma nimi päätyy aiempien vastaavan arvonimen saaneiden joukkoon. On hienoa, että tiedekunnan ulkopuolista toimintaa arvostetaan, Jalonen sanoi aiemmin Leijonien tiedotteessa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää