Jukka Jalonen paljasti Leijonien MM-kokoonpanon ennen avausottelua – Konsta Helenius sivussa

Suomen jääkiekkomaajoukkueen valmistautuessa MM-kisoihin, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi joukkueen ensimmäisistä harjoituksista Prahassa, paljastaen samalla muutoksia kokoonpanossa.

Leijonien kokoonpanossa herätti huomiota HIFK-hyökkääjä Juha Jääskän sijoittuminen NHL-pelaajien Mikael Granlundin (San Jose Sharks) ja Valtteri Puustisen (Pittsburgh Penguins) rinnalle.

Valitettavasti joukkueen nuori lupaus vasta 17-vuotias Konsta Helenius jäi alkuvaiheessa ylimääräiseksi hyökkääjäksi.

Jukka Jalonen kommentoi päätöksiä MTV Urheilulle Prahassa, selittäen: ”Teimme harkittuja päätöksiä, jotta saisimme joukkueen toimimaan yhtenäisesti. Näillä kokoonpanoilla lähdemme ensimmäiseen otteluun, mutta muutoksia voidaan tehdä myöhemmin tarpeen mukaan.”

Leijonien MM-kisajoukkueessa on peräti kymmenen ensikertalaista, erityisesti hyökkäysosastolla. Näistä pelaajista odottavat MM-debyyttiään Jääskä, Patrik Puistola (Jukurit), Oliver Kapanen (KalPa) ja Arttu Hyry (Kärpät).

Jalonen korostaa joukkueen nuorten pelaajien merkitystä: ”Joka vuosi mukaan tulee uusia kasvoja. Tänä vuonna erityisesti nuoret pelaajat ovat nousseet esiin Liigassa. Meillä on nuoria, oikealta puolelta ampuvia keskushyökkääjiä kuten Hyry, Kapanen ja Helenius, jotka tuovat joukkueeseen tärkeää etua erityisesti aloituksissa.”

Jalonen myös esittelee esimerkin joukkueen nuorten pelaajien vaikutuksesta peliin: ”Edellisessä pelissämme Ruotsia vastaan, joka oli vahva vastustaja, voitimme aloituksia peräti 70 prosenttisesti. Tämä osoittaa, että nuoret pelaajamme ovat tulleet esiin samaan aikaan ja tuovat arvokasta panosta joukkueeseemme.”

Leijonat loistivat valmistautuessaan MM-kisoihin. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Vakuuttava esitys valmistautumisessa

Jukka Jalonen Leijonien päävalmentaja valmistautuu viimeisiin MM-kisoihinsa. Vaikka tilanne on tullut mieleen, hän pyrkii keskittymään hetkeen.

”Yritän nauttia jokaisesta päivästä. Jokainen harjoitus, palaveri ja päivä tuo joukkueen lähemmäs tavoitteitaan. Olen vakuuttunut siitä, että meitä on vaikea voittaa”, Jalonen pohtii.

Leijonat on osoittanut vahvuutensa MM-kisojen alla. Joukkueen saldo valmistavissa peleissä on ollut vaikuttava: yhdeksän ottelua ja vain yksi tappio.

Viime viikonloppuna Leijonat voitti Tshekin EHT-turnauksen murskaavasti voittaen kaikki ottelut Tshekkiä, Sveitsiä ja Ruotsia vastaan.

”Kyseessä ovat Euroopan parhaita joukkueita, ja ottelut ovat olleet tiukkoja. Olemme kuitenkin onnistuneet kääntämään ne voitoiksi. Uskomme vahvasti siihen, että voimme nousta takaa-ajoasemasta ja voittaa pelejä”, Jalonen kommentoi.

Leijonat aloittaa MM-turnauksen perjantaina kohtaamalla isäntämaan Tshekin.

”Odotettavissa on tiukka ottelu. Uskon, että tasakentällisin pelatessa ottelu on hyvin tasaväkinen. Vaikka voitto olisi mukava, avauspelistä ei kannata tehdä liian suurta numeroa”, Jalonen ennakoi.

Leijonien ja Tshekin ottelu alkaa Suomen aikaa klo 21.20.

Lähde: MTV Uutiset