Joel Armia jää sivuun MM-kisoista – suuri menetys Leijonille

Joel Armia, Montreal Canadiensin tehohyökkääjä, ei osallistu tänä vuonna jääkiekon MM-kisoihin.

Leijonat ovat vahvistuneet kolmella NHL-pelaajalla tulevia MM-kisoja varten. San Jose Sharksin ykkössentteri Mikael Granlund ja Detroit Red Wingsin luottopuolustaja Olli Määttä liittyvät Suomen joukkueeseen Tshekin MM-turnauksessa, kun taas Pittsburgh Penguinsin Jesse Puljujärvi näyttää kykynsä toukokuun alun EHT-turnauksessa.

Vaikka useita NHL-pelaajia on liittymässä Leijonien riveihin, suurempaa pelaajaryntäystä Pohjois-Amerikasta ei odoteta ainakaan ennen NHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen päättymistä.

Iltasanomien tietojen mukaan Montreal Canadiensin Joel Armia ei tule osallistumaan tämän kevään MM-kisoihin. Armia, joka on edustanut Leijonia kahtena edellisenä keväänä MM-jäillä, olisi ollut merkittävä lisä maajoukkueelle. Kokenut hyökkääjä oli erityisen tehokas Montrealissa kevätkauden aikana, nousten Suomen parhaimpien maalintekijöiden joukkoon NHL:ssä vuodenvaihteen jälkeen.

Joel Armia oli mukana Leijonien matkassa MM-kotikisoissa vuonna 2022 ja 2023, mutta tänä vuonna Leijonissa häntä ei tulla näkemään | © JUKKA RITOLA / AAMULEHTI

Yle uutisoi viime viikolla, että Erik Haula, kokenut NHL-hyökkääjä, ei osallistu tänä keväänä MM-kisoihin. Monet suomalaiset NHL-pelaajat, joiden sopimukset päättyvät tänä kesänä, eivät myöskään lähde kisoihin, sillä sopimusneuvottelut ovat usein este MM-kisamatkalle.

Suurin osa NHL:ssä pelaavista suomalaisista on jo lomilla, ja mahdolliset MM-kisavahvistukset ovat vähentyneet. Arizonan Matias Maccelli ja Ottawan maalivahti Joonas Korpisalo, jotka ovat pelanneet vaisun kauden, ovat vielä potentiaalisia vahvistuksia. Molempien sopimukset kattavat tulevat vuodet.

Maccellilla on kuitenkin edessään yllätysmuutto Salt Lake Cityyn, mikä voi vaikuttaa hänen osallistumiseensa MM-kisoihin. Maccelli totesi äskettäin Iltalehdelle, että ei ole vielä tehnyt päätöstä MM-kisoihin osallistumisesta.

MM-kisat alkavat Tshekissä 10. toukokuuta, ja Suomi pelaa alkulohkonsa Prahassa.

Lähde: Ilta-Sanomat