Itävaltaa vastaan syöttöpisteitä tehnyt Teemu Hartikainen: ”Toivon, että ensi viikolla räpsähtää”

Leijonat eivät säästelleet altavastaaja Itävaltaa vastaan, vaikka turnauksen panokset kovenevat ensi viikolla eksponentiaalisesti.

Kaksi maalia Itävalta-pelissä syöttänyt työmyyrä Teemu Hartikainen ansaitsi sinivalkoisena velloneen hallin onnitteluhuudot pelin päätyttyä. Hienot tehot, mutta maali jäi vielä odotuttamaan itseään. Siitä huolimatta pelin jälkeen vastassa oli tyytyväinen mies.

– Ei ole mikään ideaalitilanne lähteä pelaamaan altavastaajaa vastaan, mutta ne pelit pitää vain hoitaa. Täytyy ajatella, että jokainen vastustaja on hyvä ja pystyy pelaamaan, Hartikainen kertaa Leijonien ennakkotunnelmia Itävalta-pelin alta.

– Pelistä jäi hyvä fiilis. Aika tiukkaa oli kuitenkin, mutta tehtiin riittävät maalit ja otettiin voitto. Ei minulle ole tullut painetta siitä, että oma maalitilini on vielä nollissa. On paljon muuta työtä, jota pelissä pystyy tekemään.

Yksi Hartikaisen valteista on erinomainen suojaaminen. Kuopiolaissyntyinen hyökkääjä kertoo kasvaneensa hyväksi suojaajaksi jo pihapeleissä: naapurin kanssa kahdestaan pelatessa ei päässyt syöttelemään, ja suojaaminen oli siinä tilanteessa helpompaa kuin harhauttaminen.

– Suojaaminen on ollut yksi isoimpia vahvuuksia, joilla olen saanut uraa luotua. Sillä saa tilaa itsellensä ja pystyy jatkamaan kiekkoa eteenpäin.

Vaikka vastustajat ja panokset kovenevat ensi viikolla, Itävalta-pelissä ei säästelty

– Tiesimme, että meillä on tulossa kahden päivän breikki, niin kyllä tuolla kaikki jätkät löi kaiken likoon. Ei siinä kukaan varmaan säästellyt, Hartikainen summaa ja kääntää katseen tuleviin peleihin.

– Ensi viikolla tempo muuttuu täysin, ja pelistä tulee vielä fyysisempää. Joka ikinen virhe näkyy kentällä, ja yksi virhe voi maksaa koko lopputurnauksen.

Oman ketjunsa Hartikainen katsoo operoivan jo nyt hyvällä tasolla.

– Hirveästi ei tarvitse ruveta muuttamaan mitään. Tietenkin vähän tehokkaampaa voisi aina olla.

Hienosti Itävaltaa vastaan pelanneen Hartikaisen maalihanan aukeamista odottaa myös mies itse.

– Toivotaan että ensi viikolla räpsähtää. mutta vaikka itsellekin tulisikin nolla maalia turnauksessa, niin se on kaikista tärkeintä, että voitetaan.

Lähde: Leijonat.fi