Iiro Pakarinen valmistautuu MM-leirillä Jyväskylässä: ”Maajoukkuepaidan päälle pukeminen on aina kunnia”

Suomen jääkiekkomaajoukkue, Leijonat, kohtaa Ruotsin kahdessa kotimaan ottelussa tällä viikolla. Joukkueeseen hiljattain liittynyt hyökkääjä Iiro Pakarinen korostaa maajoukkueen merkitystä ja valmistautuu kohtaamaan Ruotsin.

Iiro Pakarinen, joka on hiljattain liittynyt Leijonien MM-leirille Jyväskylässä, ilmaisee suuren innostuksensa: ”On aina erityisen hienoa pukea maajoukkuepaita päälle, erityisesti kotiyleisön edessä Ruotsia vastaan. Se tuo lisälatausta.”

Leijonat jatkavat perinnettään pelata keväisin eri maakunnissa. Edelliskeväänä pelejä isännöitiin Vaasassa ja Porissa, ja tänä vuonna otteluita pelataan Jyväskylässä ja Mikkelissä. ”On hienoa tuoda maajoukkuepelejä myös pienempiin kaupunkeihin. Se innostaa erityisesti nuoria ja tarjoaa kaikille mahdollisuuden nähdä Leijonat läheltä,” Pakarinen pohtii.

Vuoden 2022 olympiavoittaja ja HIFK:n riveissä pelaava Pakarinen asettaa katseensa tuleviin haasteisiin: ”Tavoitteenani on MM-kulta ja Suomen mestaruus. Henkilökohtaisesti haluan pelata mahdollisimman pitkään ja pysyä terveenä.”

Pakarisen kulunut kausi oli vaihteleva. Alkukausi oli haastava, ja vaikka välillä peli sujui, pisteitä ei kertynyt toivotusti. HIFK:n varhainen putoaminen pudotuspeleissä jätti nälkää tulevalle kaudelle. ”Henkilökohtainen pettymys on nyt sivussa, ja keskityn täysin maajoukkueeseen ja tavoitteeseen päästä mukaan MM-kisoihin,” hän toteaa.

Pakarinen myös muistelee omaa ensimmäistä arvoturnaustaan Yhdysvalloissa vuonna 2009, jossa Suomi sijoittui kolmanneksi. Hän lähettää kannustavia sanoja alle 18-vuotiaiden maajoukkueelle, joka valmistautuu Espoossa ja Vantaalla pelattaviin kotikisoihin: ”Nauttikaa pelistä ja antakaa parastanne kotiyleisön edessä.”

Lähde: Leijonat.fi