Hyökkääjä Waltteri Merelä: “Lähtökohtaisesti tykkään pelata enemmän kuin treenata, ja nyt kun Liigassa on tauko, pääsee tänne pelaamaan”

Suomen joukkue viettää perjantaina Karjala-turnauksessa välipäivää. Ohjelmassa on peruspalaverit, jääharjoitukset ja paljon vapaa-aikaa.

Tapparassa kiekkoileva Waltteri Merelä ei tarvitse ylimääräisiä psyykkauksia päästäkseen leijonamoodiin. Kutsu maajoukkueeseen pitää motivoinnista huolen.

 – Ei ihan hirveesti tarvitse psyykata. Lähtökohtaisesti tykkään pelata enemmän kuin treenata, ja nyt kun Liigassa on tauko, pääsee tänne pelaamaan.

Maajoukkuetoiminta eroaa omilta toimintatavoiltaan ja pelisysteemeiltään seura-arjesta, mutta yhteistäkin on.

– Molemmissa porukoissa on mukava olla ja helppo hypätä mukaan. Että se on sama molemmissa, mut on meillä Tapparasta neljä mukana, ettei tuu koti-ikävä,nauraa Merelä.

Välipäivänä treenataan ja syödään

Perjantai on Karjala-turnaukseen osallistuvilla joukkueilla välipäivä. Jokainen joukkue käy kuitenkin hallilla. Puolenpäivän aikaan jäällä olivat sveitsiläiset ja sitten suomalaiset. Perjantai-iltana jäälle tulevat vielä Tshekin ja Ruotsin joukkueet.

Normivälipäivän ohjelmaan kuuluvat palaverit. Perjantaina Suomen joukkue kävi läpi ennen jäätreenejä torstai-illan Sveitsi-peliä.

– Jään jälkeen sitten hotelille ja sitten saa tehdä mitä haluaa, huilailla ja sit syödään paljon. Pitää vähän kattoo, ettei ihan lähde ranteesta, että pitää syödä välillä vähän vähemmän!

Kova peli tulossa

Tärkeää on myös pistää jääkiekko mielestä hetkeksi sivuun. Lauantaina keskittyminen onkin sitten pelkästään otteluun. Merelä odottaa kovaa kamppailupeliä, ja sitä, että suomalaisvalmentaja Kari Jalosen kädenjälki näkyy.

– Kun siellä on nyt suomalainen koutsi, niin on varmaan organisoidumpaa ja kurinalaisempaa peliä. Tosi kova peli on tulossa, ja ne kamppailee kovaa. Meidän pitää pystyä siihen vastaamaan, ja sitten kun tulee paikka niin tehdään maali.

Lähde: Leijonat.fi

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää