Brady Tkachuk pettyi tappioon: ”Kaipaan sitä fyysistä taistelua”

Yhdysvaltojen kapteenin Brady Tkachukin joukkue kärsi yllätystappion Slovakialle.

Yhdysvaltojen huippuhyökkääjä, 24-vuotias Brady Tkachuk, ilmaisi pettymyksensä joukkueensa tappiosta Ostravassa maanantaina.

Slovakia järjesti suuren yllätyksen voittamalla Yhdysvallat 5–4 jatkoajan jälkeen.

”Se oli fyysisesti ja tunnetasolla intensiivinen ottelu. Kaipaan kyllä sitä fyysistä taistelua”, Tkachuk kommentoi ottelun jälkeen toimittajan Steven Ellisin mukaan.

Tkachuk on tunnettu sekä taidoistaan että taistelijan asenteestaan. NHL-uransa aikana kovaotteinen hyökkääjä on istunut jäähypenkillä yli 100 minuuttia neljällä kaudella. Tällä kaudella Ottawa Senatorsin kapteenina hän keräsi 134 rangaistusminuuttia.

Myös hänen veljensä Matthew Tkachuk tunnetaan sekä pelitaidoistaan että taistelijan luonteestaan, eikä hän peräänny koskaan, kun kaukalossa tunteet kuumenevat.

Jos et näe upotettua sisältöä laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä.

Slovakia yllätti Yhdysvallat avauserässä, siirtyen 2–0-johtoon Milos Kelemenin ja Libor Hudáčekin maaleilla.

Vaikka Matthew Boldy kavensi Yhdysvaltojen eron toisen erän alussa, Šimon Nemec ja Patrik Koch veivät Slovakian jälleen kahden maalin johtoon, lukemiin 4–1.

Yhdysvallat kuitenkin nousi tasoihin 4–4 kolmannen erän aikana, kun Shane Pinto, Tkachuk ja Luke Hughes onnistuivat maalinteossa.

Jatkoajalla Kelemen ohjasi voittomaalin, päättyen lopulta 5–4 Slovakialle. Tämä oli Yhdysvaltojen toinen tappio kolmesta ottelusta MM-kisoissa, joista ensimmäinen tuli Ruotsilta.

Samalla herää kysymys junioripelaajien peliajasta.

Brady Tkachuk on Yhdysvaltojen kapteeni tämän vuoden kisoissa. (Kuva: AOP)

Ellis nosti esille Yhdysvaltojen peluutuksen. Joukkueen huippulupaukset Will Smith, 19, ja Ryan Leonard, 19, pelasivat vain 6.55 ja 4.48 minuuttia. Leonard oli jäällä vain kerran kolmannessa erässä.

Monet käyttäjät ovat ihmetelleet, miksi junioritähdet saivat niin vähän peliaikaa. Smith teki tällä kaudella yliopistosarjassa tehot 25+46=71 vain 41 ottelussa, kun taas Leonard keräsi 31+29=60 tehopistettä.

Smith varattiin neljäntenä vuoden 2023 varaustilaisuudessa Sharksin toimesta, kun taas Leonard valittiin kahdeksantena pelaajana Capitalsin toimesta samassa tilaisuudessa.

Jos et näe upotettua sisältöä laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä.

Lähde: Iltalehti