Suomi voittaa Tshekin vakuuttavalla esityksellä 4-1 ja kohtaa seuraavaksi Sveitsin

Suomi jatkoi vakuuttavaa menoaan jääkiekon kentillä voittamalla Tshekin vieraissa 4-1. Ottelu oli täynnä jännitystä ja draamaa, kun molemmat joukkueet mittelivät taitojaan.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, mutta maaleja ei nähty. Suomi joutui kuitenkin jäähylle, kun Pekka Jormakka passitettiin kahden minuutin rangaistukselle liiasta pelaajasta jäällä.

Toisessa erässä Suomi pääsi johtoon Vili Saarijärven ylivoimamaalilla, joka syntyi Patrik Puistolan ja Pekka Jormakan syötöistä. Arttu Hyryn maali vahvisti Suomen asemaa, kun Juuso Riikola ja Puistola toimittivat kiekon maaliin.

Kolmannessa erässä Suomi jatkoi painostusta ja sai palkinnon, kun Oliver Kapanen laukoi kiekon maaliin Jere Innalan ja Oliwer Kaskin syötöistä. Vaikka Suomi joutui jäähylle kahdesti, Tshekki onnistui kaventamaan, mutta Suomen voitto varmistui lopullisesti, kun Innala iski toisen maalinsa ottelun loppuhetkillä.

Suomen vahva esitys nostaa joukkueen itseluottamusta ja antaa lisäpotkua tuleviin koitoksiin. Seuraavaksi Suomi kohtaa Sveitsin Tshekin EHT-turnauksessa 4.5.2024 klo 13:00.