Suomi otti Tšekin EHT-turnauksen avausottelusta jatkoaikavoiton 3-2 lopputuloksella Tšekiltä

Suomi otti tärkeän avausvoiton Tšekin EHT-turnauksesta ottamalla 3-2 jatkoaikavoiton Tšekiltä

Suomi aloitti ottelun vahvasti, ja se pääsi johtoon ensimmäisessä erässä, kun Harri Pesonen teki maalin Kasperi Kapasen syötöstä. Tšekki yritti tasoittaa peliä, mutta Suomen maalivahti piti joukkueensa maalivahdin paikalla. Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet ottivat useita jäähyjä, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut hyödyntämään ylivoimamahdollisuuksiaan.

Toisessa erässä peli tasoittui, ja molemmat joukkueet pääsivät luomaan vaarallisia tilanteita vastustajan maalille. Tšekki otti yhden jäähyjä toisessa erässä, mutta Suomi ei onnistunut hyödyntämään ylivoimamahdollisuuttaan.

Kolmannessa erässä Tšekki pääsi tasoittamaan pelin Ronald Knotin maalilla, joka oli Dominik Kubalikin syötöstä. Myöhemmin Tšekki onnistui siirtymään johtoon Roman Cervenkan maalilla, joka oli myös Kubalikin syötöstä. Suomi pääsi kuitenkin tasoittamaan pelin vielä kerran, kun Mikael Ruohomaa teki maalin ylivoimalla Waltteri Merelän ja Sakari Mannisen syötöistä.

Ottelu päättyi tasatulokseen, joten pelattiin jatkoaika. Jatkoajalla Suomi onnistui tekemään ratkaisevan maalin, kun Harri Pesonen teki toisen maalinsa ottelussa Olli Määtän syötöstä.

Suomi kohtaa Tšekin EHT-turnauksessa seuraavana Sveitsin lauantaina 6.5.2023 klo 13:00