Yllättävä yleisöryntäys: Prahan MM-areenalla kuhisee keskellä päivää

Tshekkien intohimo jääkiekkoon näyttää olevan huipussaan, kun Britannian ottelussakin katsomot ovat ääriään myöten täynnä.

Prahan MM-areenalla on käynnissä todellinen jääkiekkohuuma.

Perjantaina avauspelin aikaan Sveitsin ja Norjan välillä yli 16 000 katsojaa täytti areenan lehterit. Kotiyleisön intoa ei tarvinnut odotella, sillä Tshekin ja Leijonien kohtaamisessa 17 413 katsojaa loihtivat huikean tunnelman.

Lauantain puolilta päivin tapahtui kuitenkin jotain odottamatonta. Britannia–Kanada-ottelun alkaessa kello 12.20, areena oli täynnä odottamattomalla tavalla.

Vaikka ottelun tarkka yleisömäärä on vielä selvittämättä, arviolta noin 15 000 katsojaa täyttää O2-areenan. Jokaista istumapaikkaa tuntui tarvittavan, sillä katsomot olivat täynnä aina ylimpään tasoon asti. Ainoastaan VIP-katsojille varatulta alueelta löytyi muutamia tyhjiä paikkoja.

Tämä on merkittävä käänne verrattuna aiempiin vuosiin, jolloin muiden maiden ottelut eivät vetäneet yhtä suurta yleisöä, etenkään Suomessa pelatuissa MM-kisoissa.

Ottelu alkoi paikallista aikaa kello 12.20. On huomioitava, että Tshekissä on tunnin vähemmän aikaa kuin Suomessa. (Kuva: Toni Repo / Aamulehti)
(Kuva: Toni Repo / Aamulehti)
Brittien fanikatsomo sijaitsee kulmauksessa. (Kuva: Toni Repo / Aamulehti)

Enemmistö katsojista on tshekkejä, mutta paikalla on myös muutamia satoja Britannian faneja. Kanadalaisia faneja näkyy vähemmän.

Tshekin MM-kisaliput ovat saatavilla hintaan 190 korunaa eli noin 7,6 euroa edullisimmillaan, kun taas kalleimmat liput maksavat 360 euroa.

O2-areenan suosikkijoukkue ei jätä epäselvyyttä. Areena raikui riemusta vain muutaman minuutin pelin jälkeen, kun Britannia onnistui maalinteossa.

Myös tshekkiläisyleisö innostui Britannian maalista. (Kuva: Toni Repo / Aamulehti)
Kanadan seuratuin pelaaja on superlupaus Connor Bedard. Huomattavimpia NHL-tähtiä ei joukkueesta löydy. (Kuva: Toni Repo / Aamulehti)

Katsojien pettymykseksi maali hylättiin maalivahdin häirintänä. Mutta iloa ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä Britannian Liam Kirk laukoi hyväksytyn maalin vain hetkeä myöhemmin, vieden joukkueensa 1–0-johtoon.

Riemu oli kuitenkin lyhyt, kun Michael Bunting tasoitti Kanadan puolesta vain puoli minuuttia myöhemmin.

Ensimmäisen erän jälkeen ottelu oli tasalukemissa 1–1.

On epäselvää, seuraako myös molempien maiden kuninkaana toimiva Charles III Kansainyhteisönsä hegemoniakamppailua.

(Kuva: Toni Repo / Aamulehti)

Päiväpelin yleisöryntäyksen vaikutusta saattaa hieman vähentää se, että Tshekki pelaa oman ottelunsa myös lauantaina. Tshekin ja Norjan välinen ottelu alkaa kuitenkin vasta kahdeksan tuntia päiväpelin jälkeen, Suomen aikaa kello 21.20.

Suomen joukkue pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina kello 13.20 alkaen Britanniaa vastaan.

”Viides ketju” on paikalla O2-areenassa. (Kuva: Toni Repo / Aamulehti)

Lähde: Ilta-Sanomat