Viktor Arvidssonin päätös: ”Jää pois MM-kisoista”

NHL:ssä pelaava ruotsalainen huippuhyökkääjä Viktor Arvidsson ilmoitti, ettei hän osallistu jääkiekon MM-kisoihin.

Ruotsalaislehti Expressen kuvaili Los Angeles Kingsissä pelaavaa 31-vuotiasta Arvidssonia ”unelmapelaajaksi Tre Kronorin MM-kisajoukkueelle”. Kuitenkin, Ruotsin vahva edustus NHL:ssä jättää Arvidssonin ulkopuolelle.

”Lepo ja valmistautuminen tärkeintä”

– En tule osallistumaan MM-kisoihin, kertoi Arvidsson ruotsalaislehdelle lauantaina.

– Ensisijainen tavoitteeni tällä hetkellä on keskittyä kehoni hyvinvointiin ja varmistaa, että olen täysin valmis tulevaan kauteen. Se on minulle ensisijaisen tärkeää.

”Olisin muuten ollut sivussa”

Viime NHL-kaudella loukkaantumisten vaivaama Arvidsson pelasi vain 18 runkosarjaottelua ja viisi pudotuspeliottelua.

Syksyllä hän joutui selkäleikkaukseen. Vaikka hän palasi jäälle helmikuussa, toinen vamma pakotti hänet sivuun peleistä kuukaudeksi.

– Tämä vamma ei liity millään tavalla aiempaan selkäleikkaukseen. Kyseessä oli eri vamma. Nyt kuitenkin olen täysin toipunut, ja olisin muuten ollut sivussa loppukaudesta ja pudotuspeleistä.

Arvidsson totesi, että hänen on tärkeää voida harjoitella kesällä normaalisti.

”Yksi MM-turnaus takana”

Victor Arvidsson on ollut Ruotsin maajoukkueessa MM-kisoissa yhden kerran vuonna 2018 ja otti silloin MM-kultaa | 2018 Getty Images

Arvidsson on pelannut NHL:ää vuodesta 2014–15 lähtien. Hän siirtyi Los Angeles Kingsiin vuonna 2021, mutta hänen sopimuksensa seuran kanssa päättyy.

Arvidsson on kertonut olevansa avoin erilaisille vaihtoehdoille perheensä kanssa.

Parhaimmillaan Arvidsson on tehnyt NHL-urallaan kaksi kautta, joissa hän keräsi 61 tehopistettä runkosarjassa Nashville Predatorsin riveissä. Tällä kaudella hän kirjautti 15 pistettä (6 maalia + 9 syöttöä) 18 runkosarjaottelussa ja kolme pistettä (3 syöttöä) viidessä pudotuspeliottelussa.

Arvidsson on edustanut Ruotsia yhdessä miesten arvokisassa, voittaen keväällä 2018 MM-kullan.

Tshekin Prahassa ja Ostravassa järjestettävät MM-kisat alkavat ensi perjantaina.

Lähde: MTV Uutiset