Tässä on Kanadan valmennustiimi jääkiekon MM-kisoihin vuosimallia 2023

Kanadan jääkiekkoliitto on julkistanut valmennustiimin ja johtoryhmän, jotka vastaavat maan joukkueen valmennuksesta ja johtamisesta vuoden 2023 jääkiekon MM-kisoissa.

Kanadan jääkiekkoliitto on julkistanut valmennustiimin ja johtoryhmän, jotka vastaavat maan joukkueen valmennuksesta ja johtamisesta vuoden 2023 jääkiekon MM-kisoissa.

Päävalmentajaksi on valittu André Tourigny, joka on johtanut aiemmin Kanadan alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta, sekä toiminut NHL:n Ottawa Senatorsin apuvalmentajana. Tourigny on tunnettu taidostaan kehittää nuoria pelaajia, mikä on tärkeä ominaisuus, kun joukkueessa on mukana paljon nuoria ja lupaavia pelaajia. Tourignyn tavoitteena on luoda joukkue, joka pystyy pelaamaan vahvaa ja nopeaa kiekkoa, ja jolla on hyvä henki ja yhteishenki.

Tourignyn apuvalmentajiksi on valittu D.J. Smith, Alex Tanguay ja Troy Ryan. Smith toimii nykyisin NHL-joukkue Ottawa Senatorsin päävalmentajana, kun taas Tanguay on entinen NHL-pelaaja ja valmentaja, joka on toiminut aiemmin Kanadan juniorijoukkueiden valmennustehtävissä. Ryan on puolestaan valmentanut naisten jääkiekkojoukkueita, ja hänellä on kokemusta myös miesten jääkiekkoliigasta.

Joukkueen GM:ksi on valittu Doug Armstrong, joka on toiminut myös NHL-joukkue St. Louis Bluesin GM:nä. Apulais GM:einä toimivat Steve Yzerman ja Shane Doan. Yzerman on entinen NHL-pelaaja ja valmentaja, joka on toiminut myös Kanadan olympiajoukkueen GM:nä. Doan puolestaan on entinen NHL-pelaaja, joka on edustanut Kanadaa useissa kansainvälisissä turnauksissa.

Kanada on yksi menestyksekkäimmistä jääkiekkomaita maailmassa, ja on voittanut yhteensä 27 MM-kultaa. Viimeisin kulta tuli vuonna 2016, jolloin Kanada voitti finaalissa Suomen. Vuoden 2023 MM-kisoissa Kanada tavoittelee jälleen menestystä, ja odotukset ovat korkealla uuden valmennustiimin johdolla. Kanadan joukkueessa tullaan näkemään monia lahjakkaita ja lupaavia pelaajia, ja joukkueella on varmasti kova nälkä voittaa kultaa jälleen.