Ruotsi sai huonoja uutisia

Ruotsilta loukkaantui kaksi avainpelaajaa

Lohkovoitosta aina loppumetreille asti taistellut Ruotsi menetti A-lohkon päätöspelissä Yhdysvaltoja vastaan niin lohkovoiton kuin myös kaksi tärkeää pelaajaa sairastuvalle.

Ruotsille alkusarjassa kaksi maalia tehneen (7,2+4) Andre Peterssonin kisat loppuivat loukkaantumiseen Yhdysvaltoja vastaan. NHL-apu Rasmus Sandinin pelaaminen on sen sijaan epävarmaa.

Rasmus Sandin loukkaantui USA-ottelussa Michael Eyssimontin polvitaklauksesta. Sandinin pelaaminen lopputurnauksessa on epävarmaa. KUVA: EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

– Petersson sai alavartalovamman, eikä pysty pelata enää tässä turnauksessa, Ruotsin jääkiekkoliitto sanoi tiedotteessa.

Ruotsi on pyytänyt Christian Folinin ja Dennis Rasmussenin tuuramaan loukkaantunutta kaksikkoa.

Korvaajatkin on kokeneita pelimiehiä viime kaudella Frölundassa puolustanut Folin on pelannut reilusti yli 200 peliä NHL:ssä. Davosin avainpelaajiin viime kaudella kuuluneella Rasmussenillakin on NHL-kokemusta yli 100 peli verran.

Ruotsi joutuu matkaamaan Tampereelta Latviaan pelaamaan puolivälieränsä, sillä kisojen toinen isäntämaa Latvia saa isäntäjoukkueen ominaisuudessa pelata puolivälieränsä kotiyleisön edessä vaikka alkulohkosijoitus oli huonompi.

Latvia ja Ruotsi taistelee paremmuudesta torstaina kello 20:20 kuten myös Suomi kohtaa samaan aikaan Nokia-areenalla Kanadan.

Lähde: Ilta-Sanomat

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää