Puolustaja Vili Saarijärvi ennakoi Sveitsi-ottelua: ”Varmasti tosi kova peli tuohon alkuun”

Suomen peli Sveitsiä vastaan kello 18.30 aloittaa Karjala-turnauksen Turussa.

Sveitsin Liigassa SCL Tigersin takalinjoilla luutiva Vili Saarijärvi odottaa jo innoissaan tällä viikolla pelattavaa Karjala-turnausta. Viikko Turussa tarjoilee mukavaa vaihtelua arkeen, kun saa mahdollisuuden tulla käymään koti Suomessa ja pääsee samalla viettämään myös aikaa ennestään tuttujen Leijonaveljien kanssa sekä tutustumaan muutamiin uusiin joukkuekavereihin.

– Hienoa olla täällä ja päästä taas mukaan tänne. Paljon tuttuja jätkiä ja muutama uusikin kasvo itelle ja hieno päästä taas tutustuu ja vaihtelee kuulumisia. Hienoa pukea taas leijonapaita päälle. Sitä ei saa koskaan ottaa itsestäänselvyytenä vaan tää on etuoikeus olla mukana, vuoden 2016 nuorten maailmanmestari fiilistelee.

Saarijärvi kertoo, että Sveitsin liiga on kovatasoinen ja vastustajina on illasta toiseen todella kovia pelimiehiä.

– Euroopan kärkipelaajia vastaan saa pelata ja vastuu on siinä, että siellä on ulkomaalaiskiintiöt, niin usein mätsätään pelaamaan ulkkariketjuja vastaan.

Suomen ensimmäinen vastus on juuri Sveitsi. Joukkue ei ole vielä ehtinyt vastustajaan tutustua, mutta Saarijärvi uskaltaa ennakoida tulevaa vastustajaa.

– Tosi vauhdikasta peliä tulevat pelaamaan ja kääntävät peliä nopeasti. He pyrkii siihen, että jos saadaan kiekko alueelta pois, niin pyrkivät saamaan sen äkkiä sinne. Hyvin luistelevia ja taitavia pelaajia. Varmasti tosi kova peli tohon alkuun, 25-vuotias Roki-kasvatti päättää.

Lähde: Leijonat.fi