Puljujärvi ratkaisi voiton Ruotsia vastaan – haastattelussa sattui odottamaton käänne

Jesse Puljujärven maali voittolaukauskilpailussa päätti Suomen voiton Ruotsista.

Leijonat päätti MM-kisoihin valmistavat ottelut voittoon Ruotsista, kun rakas naapuri taipui voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 4–3. Suomi voitti samalla EHT-turnauksen puhtaalla pelillä, kun aiemmissa otteluissa kaatuivat Tshekki ja Sveitsi.

Ruotsia vastaan ratkaisevan osuman upotti verkkoon Jesse Puljujärvi.

Hän harhautti Ruotsin maalivahdin Samuel Erssonin jäähän ja nosti sitten kiekon viileästi verkkoon.

Puljujärven mukaan maali oli harjoittelun tulosta.

– Kyllä kauden aikana on vähän kokeiltu, miten maali tehdään rankkarista. Molari ensin liikkumaan, ja tehdään sitten oma muuvi (liike). Ylös jäi tilaa, Puljujärvi kertoi ottelun jälkeen. Lisäksi haastattelussa sattui odottamaton käänne, kun…

Pukukopin iloinen tunnelma välittyi myös puhelimen välityksellä, kun taustalta alkoi kuulua naurua, joka näytti kohdistuvan Puljujärveen.

– Täällä alkoi kaverit virnistellä, en tiedä miksi, mies itse kommentoi.

Lonkkaleikkauksesta toipuneen Puljujärven kausi Pittsburgh Penguinsissa tuotti 22 ottelussa tehot 3+1. Leijonissa hän syötti yhden maalin kolmessa ottelussa.

– Oli mukavaa pelata, sain itsestäni kyllä parhaani irti ja pystyin auttamaan joukkuetta. Voittotulosta tuli, mikä on hienoa. Tässä mennään joukkueena eteenpäin.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi ottelun jälkeen, että joukkueen kokoonpano pyritään julkistamaan jo tänään.

Puljujärvi mainitsi, ettei valmennus antanut mitään erityistä palautetta EHT-otteluiden esityksistä. MM-kisapaikan suhteen Puljujärvi ei osannut sanoa, miten käy.

– Vaikea sanoa, porukassa on paljon hyviä pelaajia.

Suomi aloittaa MM-kisat isäntämaa Tshekkiä vastaan 10. toukokuuta. MM-finaali pelataan 26. toukokuuta.

Lähde: Ilta-Sanomat