Omituinen syy estää Ruotsin tähden MM-kisat – Ei onneksi mahdollista Leijonissa

NHL-pelaaja Elias Petterssonin tulo Suomessa järjestettäviin jääkiekon MM-kisoihin on vain haave Ruotsin jääkiekkoliiton vakuutuslinjauksen takia.

Tällä kaudella Vancouver Canucksissa pelannut ja huimat tehopisteet (39+63=102) nakuttanut Elias Pettersson olisi ollut Ruotsilla iso vahvistus Tampereella. Aftonbladetin mukaan pelaaja olisi itsekin halunnut tulla mukaan kisoihin, mutta liian kallis vakuutusmaksu estää tähtihyökkääjän matkan.

Ruotsin jääkiekkoliitto on kieltäytynyt maksamasta Petterssonin vakuutusta, joka olisi lehden tietojen mukaan kolme miljoonaa kruunua (noin 264 400 euroa).

Kummalliseksi tilanteen tekee se, ettei 24-vuotiaalla pelaajalla oleva voimassa olevaa sopimusta, jolle vakuutus olisi pitänyt ottaa. Aftonbladet samalla huomauttaa uutisessaan, ettei Suomen jääkiekkoliiton talousjohtaja Jaakko Luumi ole kuunaan kuullut, että sopimuksettomia olisi pitänyt vakuuttaa.

– Jos pitäisi miettiä niin minusta se kuulostaa aika omaperäiseltä. Se, että vakuutusyhtiöt tulisivat mukaan ja vakuuttaisivat sopimuksia, joita ei ole vielä olemassakaan, Luumi kommentoi.

Luumilta kysytään myös, maksaisiko Suomen jääkiekkoliitto vaatimuksen mukaista vakuutusmaksua.

– On pelaajalle kunnia-asia edustaa Suomea, ja jos hän ei halua tehdä sitä, niin se on meidän kunniamme varmistaa, että pelaaja on turvassa, Luumi kertoo.

– Jos hyviä pelaajia on saatavilla, se ei saa olla vakuutuksesta kiinni.

Lähde: MTV Uutiset

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää