Nyt jos koskaan pitää olla hereillä! Leijonien MM-peleihin on tulossa lisää lippuja: ”Uskoisin, että tämän päivän tai huomisen aikana”

MM-kisojen pääsihteerinä toimiva Heikki Hietanen kertoo turnauksen saavuttaneesta kiinnostuksesta.

Jääkiekon MM-kotikisat järjestetään Tampereella ja Helsingissä 13. – 29. toukokuuta.

Suomen kaikki ottelut pelataan Tampereen Nokia-areenalla B-lohkossa. MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen sanoo, että kisapeleihin saattaa olla pian vapautumassa lippuja.

– Tänään teemme hallilla kierroksia eri toimijoiden kesken ja näemme sen jälkeen. Kierrämme tänään molemmat hallit ja katsomme nyt tehtyjä lippuvarauksia.

Jos haluaa päästä Leijonien peleihin niin nyt kannattaa olla tarkkana kuin porkkana.

– Uskoisin että tämän päivän tai huomisen aikana Tampereelle tulee vapautumaan lippuja, Hietanen lupailee.

Epätavallisia kilpailuita

Jääkiekon MM-kisoja jotka oli tarkoitus pitää Sveitsissä ei järjestetty ollenkaan koronaviruksen takia. Latvia järjesti vuoden 2021 koko kisat yksin, kun IIHF päätti ottaa turnauksen pois Valko-Venäjältä. Kisat oli tarkoitus järjestää Latvian ja Valko-Venäjän kanssa jaetusti.

Koronavirus oli myös varjona vuoden 2021 MM-kisoissa, kun kisoihin ei saanut ottaa kuin todella vähän latvialaisia yleisöä.

Suomen MM-kisoissa ei tulla näkemään Venäjää ja Valko-Venäjää Ukrainan sodan takia. Venäläiset on yleensä tehnyt matkoja MM-kisoihin. Venäläisyleisön puuttuminen tulee näkymään todennäköisesti lipunmyynnissä ulkomaille.

Koronavirus on myös sellainen tekijä, joka pitää yhä vieläkin kansainvälisen yleisön varovaisena. Katsomoihin voi ottaa taas yleisöä, mutta pandemia on valitettavasti muuttanut katsojen liikkumista.

–  Kyllä se (koronavirus) on näkynyt (lipunmyynnissä) todellakin, Hietanen toteaa.

Suomen pelit on kiinnostanut

Heikki Hietanen toimii MM-kisojen pääsihteerinä. [Kimmo Brandt / AOP]

Suomen kiinnostus kotikisoihin on kuitenkin todella isoa ja valtavaa.

– Kun liput laitettiin myyntiin, niin Tampereen osalta lippuja meni paljon kotimaan markkinoille. Mutta myös ulkomailta on tullut kysyntää, Hietanen toteaa.

Niin sanotusti isoimmat jääkiekkomaat ovat tänä vuonna B-lohkossa, kun Suomi, Ruotsi, Yhdysvallat ja Tshekki pelaa ottelunsa Tampereella. A-lohkossa Kanada on ainoastaan suuri suosikki ja Kanadan haastajina on esimerkiksi Saksa, Slovakia ja Sveitsi. Tästä asetelmasta huolimatta Helsinkiinkin on tulossa jonkinlaista kisatunnelmaa.

– Kun kisojen alku on lähestynyt, niin ulkomaalaisten fanien lipunmyynti on tullut kovemmaksi. Varsinkin Helsingissä, jossa on enemmän lippuja saatavilla, se on näkynyt, Hietanen kertoo

MM-kisojen lohkot

A-lohko, Helsinki: Kanada, Saksa, Sveitsi, Slovakia, Tanska, Kazakstan, Ranska, Italia.
B-lohko, Tampere: Suomi, Yhdysvallat, Tšekki, Ruotsi, Latvia, Norja, Iso-Britannia, Itävalta.

Lähde: Iltalehti.fi