NHL-pelaajat vahvistavat osallistumisensa olympialaisiin vuonna 2026!

NHL-komissaari Gary Bettman vahvisti perjantaina tiedotustilaisuudessa, että NHL-pelaajat ovat virallisesti mukana vuoden 2026 Milanon ja Cortina d’Ampezzon olympialaisissa.

Uutinen herätti laajaa kiinnostusta jo perjantaina, ja nyt se on varmistunut: NHL-pelaajat palaavat olympialaisiin vuonna 2026, kun NHL-komissaari Gary Bettman ilmoitti tiedotustilaisuudessa, että pelaajat osallistuvat Milanossa ja Cortina d’Ampezzossa pidettäviin olympiakilpailuihin The Athleticin ja TSN:n toimittaja Chris Johnstonin mukaan.

NHL-pelaajat ovat jääneet useissa edellisissä olympialaisissa sivuun, sillä liiga ei ole sallinut pelaajiaan osallistumaan keskellä kautta järjestettävään olympiaturnaukseen. Tähän liittyen on ollut kiistoja esimerkiksi pelaajien vakuutusten osalta.

Viimeksi NHL-pelaajat osallistuivat olympialaisiin vuonna 2014, jolloin Suomi saavutti pronssia ja Kanada vei kultaa Sotshin kisoissa. Pelaajat kilpailivat kansainvälisessä turnauksessa viimeksi vuoden 2016 World Cupissa.

Samana päivänä julkistettiin myös tiedot jääkiekon neljän maan huipputurnauksesta, johon myös Suomi osallistuu. Kilpailuun osallistuvat myös Ruotsi, USA ja Kanada, ja sen on tarkoitus järjestää ensi vuoden puolella.