MM-yllätys: Jesse Puljujärvi tilastoykkösenä Tshekissä

Leijonien pelaajat ovat hyvin edustettuina jääkiekon MM-kisojen eri tilastojen kärkisijoilla.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelaajat ovat loistaneet jääkiekon MM-kisoissa useissa merkittävissä tilastoissa. Maali- ja pistepörssissä Oliver Kapanen on jaetulla ykkössijalla maaleissa (5) ja neljäntenä pisteissä (5). Näiden tilastojen kärjessä on Kanadan ihmepoika Connor Bedard, joka on tehnyt 5 maalia ja kerännyt 1 syöttöpisteen.

Hannes Björninen puolestaan loistaa aloittajien kilpailussa, ollen 10. sijalla 65 prosentin aloitusvoittoprosentillaan.

Plusmiinustilaston kärjessä on yllättäjä Jesse Puljujärvi, joka on toipunut kevään vaikeasta lonkkaoperaatiosta. Hän on plusmiinustilastossa lukemalla +6 kolmen ruotsalaispelaajan kanssa. Puljujärvi oli erityisen tehokas Britannia-ottelussa, jossa hän keräsi tehot 1+2 ja peräti +5 plusmiinustilaston lukemaksi. Puljujärven ollessa jäällä tasakentällisin Leijonia vastaan ei ole vielä tehty maalia. Lisäksi Ahti Oksanen, Oliwer Kaski ja Oliver Kapanen ovat plusmiinustilastossa lukemalla +5.

Maalivahtien tilastoissa Harri Säteri on Tshekin Lukas Dostalin jälkeen toisena sekä torjuntaprosentissa (97,56) että päästetyissä maaleissa (0,48 maalia per 60 minuuttia).

Joukkuetilastoissa Suomi on keskitasoa sekä maalinteon tehokkuudessa (9. sija, maali joka 11. laukauksella) että ylivoimaprosentissa (8. sija, 22 prosenttia). Leijonien alivoima on ollut täydellistä tähän mennessä, sillä joukkue on pelannut vain 4 minuuttia alivoimaa eikä ole päästänyt yhtään maalia. Suomi on myös ykkösenä päästettyjen maalien tilastossa (0,65 maalia per ottelu, mukaan lukien Tshekin voittolaukauskisaosuma).

Lähde: MTV Uutiset

Vastaa