Mikko Rantanen huuli pyöreänä Nokia-areenassa – ”Lento­koneessa sattunut jotain”

Mikko Rantanen arvelee, että hänen mailoilleen on sattunut jotain lentokoneessa

Viisi ottelua, nolla maalia.

MM-kisojen suurin tähti Mikko Rantanen koittaa ja koittaa, mutta ei millään saa kiekkoja maaliin.

Unkaria vastaan Rantanen halusi todellakin onnistuta ja sen näki kaikesta. Rantanen laukoi viisi kertaa maalia kohti ja ainakin yhtä monta kertaa ohi.

Välillä Rantasen laukaukset jäivät piippuunkin, mikä on hämmästyttävää. Rantanen nimittäin takoi NHL:ssä tällä kaudella jopa 55 maalia, mutta Leijonien kotipyhätössä kiekot on ihmeellisesti loikkineet supertähden lavassa sellaisissa paikoissa, joista hän normaalisti viimeistelee takuuvarmalla otteella.

– Samat mailat minulla on käytössä kuin NHL:ssä, mutta ilmeisesti lentokoneessa niille on sattunut jotain, Rantanen kertoi vilkuilleen samalla pohtivaisesti mailaansa.

Ei Rantanen perjantai-iltanakaan huonosti pelannut, vaikka maalit jäivät tekemättä. Hän syötti Leijonien seitsemästä maalista jopa kolme. Tarjoilut pelikavereille olivat priimaluokkaa.

– Ketjun muut kaverit ilmeisesti saavat kiekon maaliin, niin minä taidan tästä alkaen yrittää vain löytää heitä syötöilläni, Rantanen kertoo.

Kolmannen erän aivan loppuhetkillä pelatussa ylivoimavaihdossa Rantanen oli erikoisen nälkäinen. Hän haki ahnaasti laikaisumahdollisuutta ja pääsi yrittämään jopa neljä kertaa.

Ei kuitenkaan tulosta.

– Vähän ehkä yliyrittämistä. Ensimmäisessä erässä lähti jalatkin alta, kun koitin vetää kiekon laidasta läpi, Rantanen kertoo.

– Vähän rennommin voisi laukoa.

Mikko Rantanen metsästää yhä avausmaaliaan. KUVA: KALLE KOPONEN / HS

Rantanen lupaa, että kaikesta huolimatta tuska ei ole vielä hiipinyt leijonapaidan sisälle.

– Totta kai tahdon auttaa joukkuetta maaleilla se on selvä. Mutta tuskastumista ei tule niin kauan kuin voitamme ja pystyn tekemään jotain muuta, kuten puolustamaan ja antamaan kavereille maalisyöttöjä, Rantanen miettii.

Maalisyöttöjä Rantanen onkin tässä turnauksessa antanut yhteensä huimat seitsemän kappaletta. Hän on Leijonien sisäisen pistepörssin kärjessä ennen Sakari Mannista (3+3=6).

Rantanen ei ole ainoa, jonka ruuti on ollut märkää. Leijonat on koko joukkueena kärsinyt tässä MM-kisoissa tehottomuudesta.

Unkaria vastaan avainpelaajista Kasperi Kapanen ja Kaapo Kakko onnistuivat avaamaan maalihanat.

– On loistava asia, että saimme onnistumisia laajalta rintamalta. Se auttaa meitä varmasti jatkossa.

Rantanen on kuitenkin sitä mieltä, että maalinteossa on kuitenkin vielä parantamista.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä meillä oli maalipaikkoja niin hirveästi, jos näin voi kertoa.

Lähde: Ilta-Sanomat