Matias Maccelli sivussa MM-kisoista – alaraajavamma esti unelman toteutumisen

23-vuotias suomalainen jääkiekkoilija Matias Maccelli ei osallistu tänä vuonna miesten MM-kisoihin. Pitkään jatkunut alaraajavamma pakotti hänet jättämään kisat väliin, vaikka paikka Suomen joukkueessa oli lähes varma.

Matias Maccellin, Arizonan Coyotesin tehopelaajan, kausi NHL:ssä oli henkilökohtaisesti menestyksekäs, mutta päättyi pettymykseen, kun hän joutui jättämään miesten MM-kisat väliin. Maccelli, joka on tunnettu nopeudestaan ja peliälystään, oli loukkaantumisen takia sivussa juuri, kun Suomen joukkue Prahan MM-kisoihin alkoi hahmottua.

MM-kisadebyytti olisi ollut Maccellille merkittävä askel urallaan. TPS:n kasvatti ja entinen Ilves-pelaaja oli NHL:n runkosarjassa suomalaisten pistepörssissä kuudennella sijalla tehoilla 17+40=57. Suomen päävalmentaja Jukka Jalosen olisi ollut helppo valita Maccelli osaksi joukkuetta, mutta alaraajavamma muutti suunnitelmat.

Maccelli kertoi Yle Urheilulle, että MM-kisoihin osallistuminen ei ole mahdollista tänä vuonna. ”Kävin lääkärissä, joka totesi, että leikkausta ei tarvita, mutta toipuminen vie aikansa. Se on kova paikka, sillä odotin innolla kisoja ja mahdollisuutta edustaa Suomea suuremmalla areenalla”, Maccelli sanoi.

Vaikka Maccelli ei pääsekään mukaan Prahaan, hän suuntaa katseensa tulevaisuuteen. Syksyllä hän matkustaa Salt Lake Cityyn, josta Coyotesin uusi kotikaupunki löytyy, ja keskittyy täysillä tulevaan kauteen ja mahdollisuuksiin päästä mukaan tuleviin kansainvälisiin turnauksiin.

Ensi kaudella Maccelli yhdessä jääkiekkokollegoidensa kanssa voi käyttää vapaa-aikaansa Utah Jazzin NBA-peleissä, joissa he pääsevät seuraamaan Lauri Markkasen taiturointia. | © Getty Images

”Kävimme siellä vierailulla, ja kaupunki teki meihin vaikutuksen vahvalla urheilukulttuurillaan. Joukkueen esittelytilaisuudessa halli täyttyi ääriään myöten,” Maccelli kehuu koripalloilija Lauri Markkasen kotikaupunkia.