Leijonat tyrmäsi Tšekin – Jukka Jalosen tuuraaja vitsaili discoveryllä: “Jännitti jo, että tehdäänkö Suomi-kiekkohistoriaa”

Leijonat on takonut kovaa jälkeä Ruotsin EHT-turnauksessa. Lauantaina jalkoihin jäi Tšekki tylyin lukemin 6–1. Viikonlopun turnauksessa Leijonien päävalmentajan takkia kantava Mikko Manner vitsaili pelin jälkeen pienimuotoisesta “jännitystilasta”

Suomi oli tehokas jo torstain Sveitsi-ottelussa, mikä pelattiin Zürichissä. Leijonat oli tuolloin parempi voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 5-6.

Eilisen päivän ottelussa Suomi johti Tšekkiä kahden erän jälkeen jo 6–0.

– Olimme todella tehokkaita ja saimme heti alussa lumipallon pyörimään oikeaan suuntaan. Pelasimme todella hyvin. Viimeisessä erässä oli vähän sellaista kuuluisaa pelailun makua ja kaveri teki maalin. (Juha) Jatkola torjui kaksi läpiajoa. Vähän jo jännitti, että teemmekö Suomi-kiekkohistoriaa, kun 6–1 lukemista tultaisiin vielä 6–7 lukemiin. Huumori sikseen, tämä oli meiltä todella hyvä suoritus, Leijonien valmentaja Mikko Manner sanoi discoveryllä.

Manner toimii tänä viikonloppuna Leijonien päävalmentajana, kun Jukka Jalonen on sivussa hänen tuoreen polvileikkauksensa jäljiltä.

Tšekki oli voittanut Suomen kauden kahdessa aiemmassa EHT-kohtaamisessa. Nyt vaakakuppi kääntyi voimakkaasti Leijonien suuntaan.

– Maalit ohjaavat peliä. Pelasimme heidän alustaansa ja saimme sieltä hienoja onnistumisia, mitkä taas ruokkivat itseluottamusta. Vastustajalle kävi päinvastoin. Tšekki ei saanut heidän omaa vastaiskupelaamistaan käyntiin ensimmäisessä ja toisessa erässä. Puolustimme kiekon kanssa fiksusti, Manner kehaisi.

Suomi kohtaa turnauksen päätöspäivänä Ruotsin. Ottelu käynnistyy sunnuntaina kello 17:00

Lähde: MTV Uutiset

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää