Leijonat NHL-pelaajien puutteessa – Slovakian joukkue vetää vertoja

Slovakian joukkueessa on nyt enemmän NHL-pelaajia kuin Suomen Leijonissa, mikä herättää kummastusta.

Suomen jääkiekkomaajoukkue, Leijonat, kärsii tällä hetkellä NHL-pelaajien vajeesta. Ainoastaan neljä suomalaista NHL-pelaajaa, Olli Määttä, Mikael Granlund, Jesse Puljujärvi ja Valtteri Puustinen, on vahvistanut osallistumisensa tulevaan turnaukseen.

Tämä määrä jää kauas muiden suosikkimaiden riveistä, jotka ovat saaneet kasaan huomattavasti suurempia NHL-tähtikatraita. Esimerkiksi Slovakian joukkueessa nähdään yllättäen enemmän NHL-pelaajia kuin Leijonissa, mikä on herättänyt huomiota jääkiekkopiireissä.

Tshekkiläistoimittaja Adam Papoušekin ylläpitämästä tilastotaulukosta voidaan nähdä, miten merkittävästi Suomi on jäänyt jälkeen muista kiekkosuurvalloista tässä mittarissa.

Käyttämällä NHL-pelaajien osallistumista maajoukkueturnauksissa, Yhdysvaltain maajoukkue on valmistautunut MM-turnaukseen. Kaikki 15 tähän mennessä nimettyä joukkueen jäsentä pelaavat NHL:ssä.

Vaikka Kanada ei ole vielä virallisesti nimennyt joukkuettaan, eri lähteiden mukaan 13 NHL-pelaajaa on jo vahvistettu osallistuvan kisoihin. Joukkoon kuuluu 18-vuotias superlupaus Connor Bedard.

Connor Bedard, joka on tehnyt vaikutuksen tulokaskaudellaan, loistaa MM-kisoissa. KUVA: Stephen R. Sylvanie / Reuters

Tre Kronor saa tukea 15 NHL-vahvistuksesta, kun taas isäntämaa Tshekki on saanut 11 NHL-pelaajaa joukkueeseensa.

Slovakia on toistaiseksi saanut viisi ja Sveitsi neljä NHL-vahvistusta.

Kuitenkin lähes kaikki huippumaat odottavat yhä lisää vahvistuksia NHL:stä, sillä liigan ensimmäinen pudotuspelikierros on täydessä vauhdissa.

Lähde: Ilta-Sanomat