Leijonat ei löytänyt vastalääkettä Tshekin pelaamiseen – kapteeni Mikko Lehtonen: ”Se oli meille myrkkyä tänään”

Karjala-turnauksen toinen ottelu Leijonien osalta päättyi tappioon, kun Tshekki kairasi ottelusta voiton maalein 5-2.

Puolustaja Mikko Lehtonen harmitteli ottelun jälkeen sitä, että joukkue ei pystynyt hyödyntämään voiton avaimia, jotka Lehtosen mukaan oli täysin omissa käsissä.

– Meillä oli paikat voittaa tää ottelu. Mun mielestä vietiin peliä ja oltiin kuskin paikalla, mutta kaveri tarjoili tollasta passiivisempaa peliä ja hyökkäs vastaan, niin se oli meille tänään myrkkyä ja koetetaan oppia siitä, Lehtonen summasi heti pelin jälkeen.

Kapteeni-Lehtonen

Turkulaislähtöisenä pelaajana ilta oli kotiyleisön edessä pelaavalle Lehtoselle erityinen myös siitä syystä, että hän toimi joukkueen kapteenina Tshekki-ottelussa. Lehtoselle kapteenin C-kirjain pelipaidan rinnassa merkitsi paljon.

– Totta kai se oli suuri kunnia. Kaikki ei pääse edes vetämään Leijona-paitaa päälle, saati sit et laittais C:n rintaan, niin kyllä mä sitä tosi ylpeydellä kannan. Spesiaalijuttu sinänsä. Ei mikään itsestäänselvyys. Koetetaan olla sen arvoisia.

Lehtonen ei kokenut, että kapteenin rooli olisi mitenkään tuonut tarvetta muuttaa omaa tekemistä. Hän johti omalla esimerkillään.

– Parhaiten johtaa, kun johtaa omalla tyylillään.

”Huomista kohti”

Kokenut Leijonapeluri ei hirveästi ole huolissaan, vaikka turnauksen molemmat ottelut ovat päättyneet tappioon. Ainahan sitä tappioiden jälkeen halutaan kääntää kurssia.

– Kaksi jääkiekko-ottelua on hävitty ja tiedetään, miten pystytään voittamaan, niin ei meidän tartte tässä alkaa sen enempää asioita puimaan. Ei muuta kuin huomista kohti, 28-vuotias TPS-kasvatti käänsi katsettaan jo kohti huomista Ruotsi-ottelua, josta on varmasti tulossa tiukka taisto.

– Uskon, että kaikki tietää, missä me pystytään olla parempia. Varmaan vielä tänään tarkastellaan niitä tossa myöhemmin. Totta kai meidän täytyy olla jämäkämpiä ja puolustaa kärsivällisesti ja sitten kun saadaan paikat, niin laittaa kiekkoo sisään. Uskon, että me ollaan vahvoilla silloin, Lehtonen ennakoi.

Lähde: Leijonat.fi