Kristian Vesalainen Helsingin IFK:n 24-vuotias lahjakkuus täyttää unelmansa debytoimalla A-maajoukkueessa

Kristian Vesalainen tekee ensiesiintymisensä miesten maajoukkueessa, kun EHT-turnaus käynnistyy Tampereella.

Nokia Arenalla järjestettävä Karjala-turnaus aloittaa Euro Hockey Tourin, joka käsittää turnauksia Suomessa, Sveitsissä, Ruotsissa ja Tshekissä.

Kristian Vesalainen, 24, kertoo intoa puhkuen: ”Tämä on mahtavaa. Olen odottanut tätä viikkoa innolla. Pienestä pojasta lähtien olen unelmoinut mahdollisuudesta edustaa miesten maajoukkuetta, ja nyt se unelma viimein toteutuu”, Vesalainen kommentoi tunnelmiaan Karjala-turnauksen lehdistötilaisuudessa Tampereella.

Vesalainen on tyytyväinen vastaanottoon joukkueessa: ”Olen otettu hyvin vastaan pukukopissa. Täällä on paljon tuttuja pelaajia, ja tunnen jo monia heistä ennestään.”

Leijonien kokoonpanossa on 18 pelaajaa Liigasta, joista viisi, mukaan lukien Vesalainen, kokee ensikertalaisuuden. Onko pelaaminen vanhoja vastustajia vastaan Liigasta ollut enemmän hyvässä vai pahassa mielessä?

Vesalainen naurahtaa: ”En ole vielä kohdannut täällä ketään pahassa mielessä. Suurin osa pelaajista on tullut vastaan Liigassa, ja tunteminen auttaa.”

Vesalainen odottaa Karjala-turnauksen pelejä kovina ja vauhdikkaina: ”Olen todella innoissani torstaina alkavasta turnauksesta, erityisesti ensimmäisestä ottelusta Sveitsiä vastaan. Näissä peleissä pääsee mittaamaan, missä omat taidot ovat tällä tasolla. Ne ovat erilaisia kuin tavalliset liigapelit, ja lisävauhtia on odotettavissa.”

Pelaaminen kotiyleisön edessä tuo lisäpainetta? Vesalainen pohtii: ”En usko, että se tuo erityistä painetta. Olen pelannut jääkiekkoa pikkupojasta asti, ja odotan enemmänkin innolla pääseväni pelaamaan. Perustekeminen pysyy samana, olipa päälläni IFK:n vai Leijonien paita.”

Karjala-turnaus alkaa torstaina 9.11., kun Suomi kohtaa Sveitsin avausottelussa kello 18.30. Pääsyliput tapahtumaan voi ostaa Lippu.fi-palvelusta, ja kotikatsomoissa voit seurata otteluita TV5-kanavan ja discovery+-palvelun kautta.

Lähde: Leijonat.fi