Jukka Jalonen kritisoi MM-kisojen muuttuneita sääntöjä – lähettää selkeän viestin Leijonille: ”Helvettiin ja nopeasti!”

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on ottanut jyrkästi kantaa jääkiekon tämän kevään MM-kisojen muuttuneisiin sääntöihin.

Jukka Jalonen piti väkevän puheenvuoron maanantain Norja-ottelun jälkeen, ihmetellen kisojen uutta kypäräsääntöä. Jalonen nosti esiin tilanteen, jossa Kanadan pelaaja poimi jäähän pudonneen kypäränsä ja jatkoi pelaamista, mikä aiemmin olisi tuottanut jäähyn.

Aiemmin säännöt määräsivät, että kypärän pudotessa pelaajan tulee mennä heti vaihtoaitioon. Uuden säännön mukaan pelaaja välttää jäähyn, jos hän laittaa kypärän päähänsä eikä osallistu peliin sen aikana.

Leijonien valmennus oli ihmetellyt muutosta jo viikonloppuna. Jalosen mukaan sääntöjä muutettiin kesken turnauksen.

– Toki tuollaiset yllättävät muutokset hieman ihmetyttävät, kun ensin on sovittu asioista ja sitten asia muuttuu kesken kaiken. Kyllähän sitä toivoisi, että noudatetaan sovittuja linjauksia, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi MTV Urheilulle.

Jalosen mukaan joukkueelle ei ole edes kerrottu sääntöjen muuttumisesta.

– Meillä on edelleen sama tulkinta: jos kypärä putoaa, niin helvettiin ja nopeasti sieltä kaukalosta, koska pelaaja ei voi osallistua peliin ilman kypärää, Jalonen sanoo.

– Jos jäädään kentälle, pelaamme pidempään neljällä pelaajalla. Kypärän laittamiseen menee noin 15 sekuntia, kun taas pois kaukalosta pääsee viidessä sekunnissa. Tyhmää jäädä sinne, Jalonen jatkaa.

– Ei muuten ole ollut ongelmia. Olemme voineet keskittyä omiin hommiimme ihan riittävästi, Jalonen toteaa.

Lähde: MTV Uutiset

Vastaa