Jesse Puljujärvi tekee paluun Leijoniin – Jukka Jalonen odottaa maltillisesti: ”Anna hänen näyttää”

Jesse Puljujärvi saa mahdollisuuden osoittaa taitonsa Leijonien riveissä, kun hän pelaa ensimmäisen ottelunsa yli neljän vuoden tauon jälkeen.

Leijonat valmistautuvat Tshekissä järjestettäviin jääkiekon MM-kisoihin, jotka alkavat ensi viikon perjantaina. Ennen kisoja joukkue osallistuu viimeiseen Euro Hockey Tour -turnaukseen Brnossa.

Leijonien joukkue, jossa ei ole monta NHL-pelaajaa, kohtaa isäntämaa Tshekin torstaina kello 19. Erityisesti huomiota kerää Jesse Puljujärvi, joka palaa Leijonien kokoonpanoon pitkän tauon jälkeen.

Jukka Jalonen johtaa Leijonia viimeistä kertaa. KUVA: Valtteri Vainio / Lehtikuva

Puljujärvi, joka on toipunut lonkkaleikkauksista ja pelannut tällä kaudella NHL:ssä rajoitetusti, nähdään nyt antamassa näyttöjä MM-kisakuntoaan varten.

Puljujärvi, joka on viime vuosina tunnettu energisestä pelityylistään NHL:n alempien ketjujen pelaajana, on nimetty torstain otteluun Suomen ykkösketjuun. Hänen ketjukumppaneinaan toimivat KalPassa loistanut Oliver Kapanen ja SHL:n pudotuspeleissä menestynyt Jere Innala.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen korostaa, ettei Puljujärvelle aseteta suuria paineita heti alkuun: ”Olemme kärsivällisiä ja annamme hänelle aikaa näyttää kykynsä. Pulju on täynnä energiaa, ja hänen fyysiset ominaisuutensa ovat hyvässä kunnossa. Tämä antaa hänelle hyvän mahdollisuuden menestyä.”

Leijonien ainoat NHL-vahvistukset Puljujärven lisäksi ovat San Josen Mikael Granlund ja Penguinsia edustava Valtteri Puustinen sekä Detroitin Olli Määttä, joka toimii kapteenina torstain ottelussa. Granlund ja Puustinen eivät kuitenkaan ole mukana torstain kokoonpanossa.

Lähde: Ilta-Sanomat