Jääkiekon MM-kisojen järjestäjiltä todella upea ele Ukrainan puolelle – Kampanjan taustalla on Venäjän peleihin ostetut liput

Jääkiekon MM-kotikisojen kisajärjestäjät lahjoittavat osan lipputuloista Ukrainan tukemiseen, MM-kisat kertoo tiedoteessaan. Ukrainan jääkiekkoliiton kautta lahjoitettavan tukeen ohjataan kymmenen euroa jokaisesta päivälippupaketista, joka on myyty Venäjän olympiakomitean (ROC) joukkueen otteluihin.

Tiedotteen mukaan tukea tulee yli 80 000 euroa.

–  Mielemme ja ajatuksemme ovat erittäin vahvasti Ukrainassa. Haluamme osoittaa myös isosti ja pääpainotteisesit tukemme ukrainalaiselle jääkiekkoperheelle ja faneille tässä todella todella huonossa ja haastavassa tilanteessa, kommentoi Jääkiekon MM-kotikisojen sihteeri Heikki Hietanen.

Venäjän olympiakomitean (ROC) oli tarkoitus pelata Helsingissä A-lohkossa, mutta Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti poistaa Venäjän ja Valko-Venäjän MM-kisoista. Ranska korvaa A-lohkon Venäjän ja Itävalta korvaa Tampereella pelattavan B-lohkon Valko-Venäjän tilalla.

Helsingin areenaksi vaihtui Helsingin jäähalli, koska Helsingin areenassa (entinen Hartwall Areena) ei pelata Venäjän sotatoimien pakotteiden takia. Helsinkiin peleihin ostaneet saavat uudet liput, koska Helsingin jäähallin katsomokartta on erilainen kuin Helsingin Areenan.

Yksittäisen ottelulipun Helsinkiin Venäjän olympiakomitean otteluun ostanut saa joko vaihtaa lippunsa päivän kaikki pelit sisältävään päivälippuun tai palauttaa rahat. Myös Tampereelle Valko-Venäjän otteluun liput ostanut saa halutessaan pyytää rahat takaisin.

Ranska-otteluihin on ensi maanantaista (28.3.2022) alkaen tarjolla lippuja huimaan kampanjahintaan 12-43 euroa. Tampereen otteluiden lippujen hinnat sen sijaan pysyy ennallaan

Suomen pelipaikka on Tampereella.

Lähde: MTV Uutiset