Hieroja ja isähahmo Juha Sulin tsemppaa Leijonia hyvällä huumorillaan – ”Minunkin tehtäväni on viedä joukkueen henkistä ja fyysistä tilaa eteenpäin”

Pitkän linjan Leijonien hieroja Juha ”Julli” Sulin pitää huolta pelaajien fyysisestä hyvinvoinnista ja isähahmona hoitaa myös henkisen puolen kuntoon. Pelaajien arvostusta Sulinia kohtaan ei voi olla huomaamatta hallilla. Haastattelun ohi kulkevat pelaajat toinen toisensa jälkeen huikkaavat Jullille lämpimän tervehdyksensä

Julli Sulin on toiminut Leijonien hierojana melkein kahden vuosikymmenen ajan.

– Entinen armeija- ja pelikaverini, sekä silloinen Leijonien päävalmentaja Raimo Summanen oli rakentamassa uutta kokoonpanoa maajoukkueen taustalle, ja hän kysyi liittyisinkö remmiin mukaan, Sulin kuvailee, mistä kaikki sai alkunsa ja sillä tiellä yhä edelleen ollaan.

Hymyilevä ja rento Sulin on osa Leijonien Medical-tiimiä, jonka tärkein tehtävä on vastata pelaajien ja koko joukkueen hyvinvoinnista. Medical-tiimi koostuu neljästä alansa ammattilaisesta – yksi lääkäri, kaksi fysioterapeuttia ja yksi hieroja.

– Olipa kyseessä peli- tai välipäivä niin tärkeimpänä nimittäjänä meidän tekemisellemme on joukkueen ja pelaajien hyvinvointi, Sulin kertoo ja jatkaa

– Pelipäivinä joukkueen aikataulu määrittää täysin meidänkin aikataulumme ja sen mukaan toimitaan.

Pelipäivinä Sulin tulee hallille ennen joukkuetta

– Valmistelen kaikki pelin aikana pelaajien energiansaantiin liittyvät asiat. Kylmät juomat, patukat, suolat, erikoistarpeet, ihan kaikki energiansaantiin liittyvät asiat on oltava kunnossa.

Myös rutiininomaiset hoitoalan jutut laitetaan kuntoon ennen joukkueen saapumista.

– Meille medical-tiimissä on tärkeää pitää homma pyörimässä, koska ikinä ei voi tietää mitä peli tuo tullessaan. Tietenkään ei toivota mitään isoja osumia, mutta tilanteen niin sattuessa meillä tulee olla valmiudet hoitaa asia saman tien, Sulin kertoo.

Välipäivä on huoltava päivä, jolloin osa pelaajista käy vapaaehtoisella jäällä, osa palauttelee kuntopyörän selässä ja osa kaipaa juttukaveria.

– Välipäivänä paikkaillaan pelaajia seuraavaa peliä varten edellisen pelipäivän kolhujen jäljiltä.

– Nämä lukuisat vuodet, jotka olen saanut olla mukana, ovat antaneet minulle tavallaan pelaajien isähahmon roolin. Pyrin pitämään huolta, että kaikilla on tasapuolisesti hyvät oltavat, oltiinpa sitten hoitohuoneessa tai kopissa.

Julli Sulin on tärkeässä roolissa myös Leijonien henkisen kantin terävöittäjänä ja yleisen tsemppi-ilmapiirin luomisessa.

– Olen tsemppaaja ja kova huulen heittäjä, joten jos tulee tappion tie, niin sitä negaa pitää alkaa heti huuhtomaan yläkerrasta ja eikä auta jäädä sitä märehtimään. Minunkin tehtäväni on viedä joukkueen henkistä ja fyysistä tilaa eteenpäin, Sulin kiteyttää kysyttäessä, mikä on hänen tärkein roolinsa

Lähde: Leijonat.fi