Hävytön näky keskellä Prahaa – MM-juhlat lähtivät käsistä

Tshekkifanit juhlivat railakkaasti ja jättivät jälkeensä melkoisen siivon Prahaan.

Tshekin pääkaupunki Praha kiehui sunnuntai-iltana, kun David Pastrnak ja kumppanit selättivät Sveitsin hurmoksellisen kotiyleisön edessä MM-finaalissa lukemin 2–0.

Villit juhlat käynnistyivät välittömästi sekä Prahan keskustassa että hallin läheisyydessä. Joka puolella hoilattiin Tshekin uusien sankarien David Pastrnakin ja Lukas Dostalin nimiä. Pastrnak laukoi voittomaalin päätöserässä, ja Ilveksestä tuttu maalivahti Dostal torjui kaiken.

Českomoravskán metroasemalla tshekkifanit eivät malttaneet hillitä juhliaan. He huusivat ja pomppivat metrossakin niin rajusti, että juna huojui ylös ja alas.

Prahan vanhakaupunki oli jo pääosin hiljentynyt puoli kolmen aikaan aamuyöllä, mutta pubeissa, baareissa ja niiden lähistöillä parveili vielä ihmisiä juhlahumussa. Vanhankaupungin suurella aukiolla oli aamuyöllä enää muutamia kymmeniä juhlijoita, jotka lauloivat Pastrnakin nimeä ja vetivät letkajenkkaa.

Aukiolle rakennettiin MM-finaalia varten fanialue, josta Tshekin kultamarssia saattoi seurata isolta näytöltä muiden kiekkofanien kanssa. 14 vuotta maailmanmestaruutta odottaneet tshekkiläiset kokoontuivat paikalle sankoin joukoin.

Kaikesta näki, että turistien suosimalla alueella oli juhlittu maailmanmestaruutta railakkaasti. Komea aukio oli aamuyöllä yltä päältä roskien peitossa. Paikalle kiiti kolmen aikoihin aamuyöllä useita lakaisukoneita siivoamaan juhlijoiden jälkiä.

Prahan vanhankaupungin aukiolla oli paljon siivottavaa. Poliisit vartioivat edelleen paikkoja. (Kuva: Teemu Suvinen)
Jättinäytön edustalla oli juotu virvokkeita. (Kuva: Teemu Suvinen)
Terassit tyhjenivät, mutta roskat jäivät. (Kuva. Teemu Suvinen)
(Kuva: Teemu Suvinen)
(Kuva: Teemu Suvinen)
Prahan vanhassakaupungissa juhlat jatkuivat vielä aamuyöllä. (Kuva: Teemu Suvinen)

Lähde: Ilta-Sanomat