Harri Pesonen kertoo: ”Tunnetta pitää olla, että voi hyvää lätkää pelata”

Leijonat jatkoivat tappiotonta putkea Norjasta. kun kisaisännät murskasi Norjan 5-0.

Harri Pesonen räjäytti Nokia Arenan hurmokseen iskemällä isäntämaan avausmaalin, kun ensimmäistä erää oli vielä pelaamatta puolitoista minuuttia. Pesonen viimeisteli Leijonien ensimmäisen maalin Joel Armian ja Valtteri Filppulan esityöstä.

‒ Meillä oli alla hyvä ja vahva vaihto. Me saatiin peli pyörimään hyvin Norjan alueella ja hukattua niiden puolustus. Siellä meni puolustajat hieman sekaisin, kun kiekko liikkui niin hienosti, Pesonen kertaa.

‒ Itsehän yritin vain saada sitä kiekkoa patjan yli, Pesonen halusi jatkaa virnistäen.

Avauspelistä Pesonen ei löydä paljoa mitään negatiivista, mutta toteaa pelin olleen hieman hakemista, mutta kuitenkin tarvittavan hyvää tänään. Pesonen muodosti Suomen kakkosketjun yhdessä Armian ja Filppulan kanssa.

‒ Oli todella mukavaa pelata. Uskon, että pystytään pelaamaan hyvää lätkää tuolla ketjulla. Odotan innolla jatkoa.

Ensimmäinen maali syntyi pitkällisen jauhamisen tuloksena. Ensimmäisessä erässä Norja hallitsi peliä selkeämmin ja vei ensimmäisen erän laukaukset lukemin 11-8.

‒ Norja tuli hienosti sisään. Hemmetin kova joukkue vääntämään ja puolustamaan. Näkee, että he ovat tottuneet kamppailemaan pienissä tiloissa. Paljon saatiin kulmavääntöjä. Ei se jauhaminen kärsivällisyyttä pahemmin kaivellut, kaikki meillä olivat kokeneita ihmisiä ja tietävät, että peli tulee kestämään aika kauan, Pesonen toteaa.

‒ Saatiin sopivasti tunnetta peliin. Alkuseremonia oli ihan siisti, rokahtava Maamme-laulu ja yleisö alusta asti oli mukana hienosti. Makea alku kisoille.

Leijonat pelaavat seuraavassa pelissä heti lauantaina 14.5. kun vastustajaksi tulee Latvia.

Lähde: Leijonat.fi

Vastaa