Antti Pennasesta Leijonien seuraava päävalmentaja

Antti Pennanen, 44, seuraa Jukka Jalosta A-maajoukkueen päävalmentajana. Jääkiekkoliiton liittohallitus päätti asiasta torstai-iltana pitämässään kokouksessa.

Ilveksen päävalmentajana tällä hetkellä toimivan Pennasen sopimus alkaa Tshekin MM-kisojen jälkeen. Sopimus kattaa kaudet 2024–26 ja sisältää option kaudesta 2026–27.

– On hienoa, että saimme asiat nopeasti sovituksi Pennasen ja Ilveksen kanssa. A-maajoukkue saa Pennasesta kokeneen ja menestyneen valmentajan, joka tuntee maajoukkuevalmennuksen lainalaisuudet ja toimintaympäristön entuudestaan, toimitusjohtaja Sami Kauhanen iloitsee.

Pennaselle tuleva työ Leijonien päävalmentajana on kunnia-asia.

– A-maajoukkueen päävalmentajuus ja valmentaminen talviolympialaisissa ovat molemmat unelmia, jotka nyt käyvät toteen. Tehtävään kuuluu myös paljon muuta: keskustelimme prosessin aikana pelin ja urheilun lisäksi paljon mm. yhteiskunnallisista asioista, jotka ovat minulle tärkeitä, Antti Pennanen kertoo.

– Maajoukkuetyöni alkaa kesäkuussa, siihen asti keskittymiseni on täysin Ilveksessä.

Pennanen toimi alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana vuosina 2020–22. Hänen johdollaan Nuoret Leijonat ylsi MM-kisoissa hopealle vuonna 2022 ja pronssille vuotta aiemmin. Jukka Jalosen luotsatessa Nuoret Leijonat MM-kultaan tammikuussa 2016 Pennanen oli penkin takana apuvalmentajan roolissa.

Pennanen oli mukana Jukka Jalosen valmennustiimissä apuvalmentajana myös A-maajoukkueessa kausina 2018–2020. Periodi kattoi Slovakian 2019 MM-kisat, jotka huipentuivat Suomen maailmanmestaruuteen. 

Liigassa Pennanen johdatti HPK:n Suomen Mestariksi keväällä 2019. Tätä ennen hän valmensi Mikkelin Jukurit Mestiksen mestaruuteen vuosina 2015 ja 2016.

Lähde: Leijonat.fi