18-vuotias MM-maalaaja nostattaa kierroksia: ”Onko hän parempi kuin Ovetshkin?”

Norjan voittomaalin Tanskaa vastaan jääkiekon MM-kisoissa rysäyttänyt 18-vuotias hyökkääjä Michael Brandsegg-Nygård ihastuttaa otteillaan.

Norjan 18-vuotias hyökkääjälupaus Michael Brandsegg-Nygård teki tiistaina ratkaisevan voittomaalin Tanskaa vastaan Prahassa pelatussa A-lohkon ottelussa jääkiekon MM-kisoissa. Norjan kirkkaimpana tähtenä tunnettu Mats Zuccarello hämäsi Tanskan puolustusta taidokkaalla syötöllään, ja Brandsegg-Nygård laukoi kiekon suoraan syötöstä yläkulmaan.

– Hänen viimeistelytaitonsa tuovat mieleen (Aleksandr) Ovetshkinin – vai onko hän jopa parempi? Norjan Viaplayn kommentaattori Jörgen Klem ihmetteli Norjan TV 2:n haastattelussa.

Brandsegg-Nygårdista ennustetaan NHL:n ykköskierroksen varausta tulevana kesänä, mikä tekisi hänestä ensimmäisen norjalaisen, joka on varattu näin korkealla. On kuitenkin syytä huomioida, että kommentissa saattaa olla ripaus kotimaista innostusta.

Venäläinen maalipyssy Aleksandr Ovetshkin on tunnettu NHL:n kaikkien aikojen toiseksi parhaana maalintekijänä 853 runkosarjaosumallaan. Hänen edellään on vain Wayne Gretzky, jolla on 894 maalia.

Ensimmäistä miesten MM-turnaustaan pelaava Brandsegg-Nygård on tehnyt Prahassa tähän mennessä kaksi maalia neljässä ottelussa. Hän pelasi tällä kaudella toista kauttaan Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla HockeyAllsvenskanissa, jossa hän teki Mora IK:n riveissä 41 runkosarjaottelussa 18 tehopistettä (8+10). Lisäksi hänellä on tilillään myös junioripelejä.

Zuccarello kriittinen itseensä

Norja nappasi lopulta arvokkaan 2–0-voiton naapurimaa Tanskasta, mikä oli erityisen merkittävä, sillä MM-turnaus oli käynnistynyt turskamaalle kolmella perättäisellä tappiolla.

Brandsegg-Nygårdin osuman komeasti alustanut Zuccarello totesi ottelun Tanskaa vastaan olleen tasainen, mutta jakoi itsekritiikkiä, vaikka hänellä on MM-turnauksesta kasassa jo neljä syöttöpistettä.

– En pelaa henkilökohtaisesti mielestäni kovinkaan hyvin, Minnesota Wildin NHL-tähti sanoi.

Silti:

– Voitto MM-kisoissa on aina voitto MM-kisoissa, tavalla ei väliä. Kolmannessa erässä olimme ehkä hiukan passiivisempia, mutta onnistuimme vääntämään voiton.

Tanskalla on Norjan tavoin kolme pistettä, mutta Tanska on pelannut ottelun vähemmän eli kolme peliä.

Lähde: MTV Uutiset

Vastaa