Suomi voitti Sveitsin jännittävässä jääkiekko-ottelussa

Suomi voitti Sveitsin jännittävässä jääkiekko-ottelussa ja jatkoi voittoputkea voittamalla Sveitsin 3-1

Jääkiekon ystävät saivat nauttia tiukasta ja tapahtumarikkaasta ottelusta, kun Suomi kohtasi Sveitsin. Ottelu päättyi Suomen 3-1 voittoon, kiitos erityisesti Patrik Puistolan kahden maalin ja Julius Mattilan vakuuttavan osuman kolmannessa erässä.

Ottelu alkoi varovaisesti molemmilta joukkueilta, ja ensimmäinen erä jäi maalittomaksi, vaikka jäähyjä jaettiin molemmille joukkueille. Tyler Moy (SUI), Iiro Pakarinen (FIN) ja Rasmus Rissanen (FIN) saivat kukin kaksiminuuttiset rangaistukset erilaisista rikkomuksista.

Toinen erä tarjosi enemmän toimintaa, kun Puistola avasi maalihanat ajassa 24:53. Hän jatkoi tehokasta peliään iskemällä toisen maalin ylivoimalla ajassa 33:20, Valtteri Puustisen ja Axel Rindellin esityöstä. Sveitsi yritti vastata ja sai mahdollisuuden rangaistuslaukauksessa, mutta Mike Kûnzlen yritys epäonnistui.

Kolmas erä alkoi Sveitsin maalivahdin Akira Schmidin paluulla maalille, mutta Tanner Richardin kavennusmaali 50:51 kohdalla ei riittänyt kääntämään ottelun suuntaa. Suomi vastasi nopeasti Julius Mattilan maalilla, johon syöttöpisteet kirjattiin Oliwer Kaskelle ja Jesse Puljujärvelle. Loppuhetkillä Sveitsi yritti epätoivoisesti tasoittaa ottelua ilman maalivahtia, mutta Suomen puolustus piti ja ottelu päättyi 3-1.

Suomi kohtaa seuraavaksi Ruotsin Tshekin EHT-turnauksen viimeisessä ottelussa 5.5.2024 kello 13:00. Tämä ottelu on Suomelle viimeinen valmistava kohtaaminen ennen MM-kisoja, jotka alkavat 10.5.2024 Tshekissä. Tämä voitto vahvistaa Suomen asemia kansainvälisessä jääkiekossa, ja joukkueen kyky ratkaista peli erikoistilanteissa oli avainasemassa voiton kannalta. Sveitsi taas joutuu pohtimaan, miten parantaa peliään tulevissa otteluissa, erityisesti maalintekotehokkuutta ja erikoistilannepelaamista.