Suomi voitti Ruotsin rankkarikilpailussa EHT-turnauksen päätösottelussa

Suomen ja Ruotsin välinen jännittävä ottelu päättyi rankkarikilpailuun EHT-turnauksen päätösottelussa Brnossa, Tshekissä.

Suomen ja Ruotsin välinen jännittävä ottelu päättyi rankkarikilpailuun EHT-turnauksen päätösottelussa Brnossa, Tshekissä. Ottelun kulkua sävyttivät tiukka taistelu, useat maalit ja runsas jäähyily.

Ensimmäisessä erässä Suomi ja Ruotsi mittelivät tasaväkisesti, mutta Suomi onnistui tekemään avausmaalin Eemeli Suomen toimesta, jonka syöttöketjuun kuuluivat Rasmus Rissanen ja Oliwer Kaski. Erässä nähtiin myös jäähyjä molemmille joukkueille, ja Suomen Joona Luoto joutui jäähylle estämisestä.

Toinen erä tarjosi yhtä lailla tiukkaa vääntöä, ja molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa. Oliwer Kaski vastasi Suomen johdosta, kun taas Ruotsin Max Friberg ja Felix Unger Sörum osuivat maaliverkkoon. Patrik Puistola kuitenkin varmisti Suomen johdon ennen erätaukoa.

Kolmannessa erässä Ruotsi tuli takaa vahvasti ja onnistui tasoittamaan pelin Jesper Frödenin ylivoimamaalilla. Jäähyt lisäsivät ottelun dramatiikkaa, mutta varsinaisen peliajan päättyessä voittajaa ei ollut.

Jatkoajalla kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa, joten ratkaisu siirtyi rankkarikilpailuun. Siellä Suomi osoitti vahvuutensa ja vei voiton rankkareilla 3-1. Suomen maalintekijöiksi rankkareissa nousivat Oliwer Kaski, Konsta Helenius ja Jesse Puljujärvi, kun taas Ruotsin ainoan maalin teki Rasmus Dahlin.

Suomen voitto rankkareissa kruunasi jännittävän ottelun, ja joukkue osoitti vahvuutensa tiukassa kamppailussa. Ottelu tarjosi jääkiekkofaneille runsaasti jännitystä ja draamaa, ja se oli hieno päätös Tshekin EHT-turnaukselle.

Suomen seuraava ottelu on 10.5.2024 klo 21:20, kun jääkiekon MM-kisat alkavat ottelulla Suomi vs. Tshekki. Muistutuksena, Suomi voitti Tshekin EHT-turnauksessa 2.5.2024 lukemin 1-4.