Suomi otti ensimmäisen tärkeän voiton Saksaa vastaan – Edellinen ottelu Yhdysvaltoja eilen päättyi ikävään tappioon

Jääkiekon MM-kisojen ottelu Saksa vs. Suomi päättyi tänään 13.5.2023 Suomen voittoon 4-3. Ottelu oli tasainen ja täynnä jännitystä alusta loppuun asti.

Jääkiekon MM-kisojen ottelu Saksa vs. Suomi päättyi tänään 13.5.2023 Suomen voittoon 4-3. Ottelu oli tasainen ja täynnä jännitystä alusta loppuun asti.

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kerran. Suomi aloitti maalinteon 9 minuutin kohdalla, kun Joel Armia teki maalin Kaapo Kakon ja Olli Määtän syötöistä. Saksan Marcel Noebels sai kuitenkin myöhemmin erässä kampituksesta kahden minuutin jäähyn, mutta onnistui silti tekemään maalin Maximilian Kastnerin ja Daniel Fischbuchin syötöistä erän lopussa, jolloin tilanne oli tasan 1-1.

Toisessa erässä Saksa onnistui tekemään yhden maalin, kun Kai Wissmann teki maalin Maximilian Kastnerin ja Marcel Noebelsin syötöistä. Suomi kuitenkin tasoitti tilanteen pian sen jälkeen, kun Sakari Manninen teki maalin Kasperi Kapanen ja Miika Koiviston syötöistä. Suomi sai myös kaksi kahden minuutin jäähypenaltia, mutta Saksa ei onnistunut hyödyntämään ylivoimiaan.

Kolmannessa erässä Suomi onnistui tekemään kaksi maalia, jotka osoittautuivat ratkaiseviksi. Saksa sai yhden kahden minuutin jäähyn, mutta ei onnistunut tasoittamaan peliä. Mikko Lehtonen teki Suomen voittomaalin Mikko Rantasen ja Sakari Mannisen syötöistä 52 minuutin kohdalla. Vaikka Saksa yritti tasoittaa peliä loppuminuuteilla, Suomi onnistui pitämään johtonsa loppuun asti ja voitti ottelun 4-3.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ottelu oli erittäin tiukka ja tasaväkinen. Suomi onnistui kuitenkin hyödyntämään ylivoimiaan paremmin ja teki ratkaisevat maalit kolmannessa erässä. Saksa taisteli loppuun asti, mutta ei onnistunut tasoittamaan peliä.

Suomen seuraava ottelu jääkiekon MM-kisoissa pelataan kahden päivän kuluttua, 15.5.2023 klo 20:20. Vastaan asettuu Ruotsi, ja ottelu pelataan samassa areenassa kuin Saksa vs. Suomi -ottelu. Suomi lähtee otteluun voitettuaan edellisen ottelunsa Saksaa vastaan, ja joukkueen tavoitteena on jatkaa voittoputkea myös Ruotsia vastaan.

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää